Dr. Gabriel Diaconu, critici dure la adresa clasei politice și a organizării Congresului PNL: Halal democraţie. Cu morgile pline. Dincolo de acest spectacol ridicol, toţi morţii vor lăuda, toţi morţii vor aprecia

Dr. Gabriel Diaconu, critici dure la adresa clasei politice și a organizării Congresului PNL: Halal democraţie. Cu morgile pline. Dincolo de acest spectacol ridicol, toţi morţii vor lăuda, toţi morţii vor aprecia
Foto: Gabriel Diaconu - Facebook
Publicat: 24/09/2021, 10:05
Actualizat: 24/09/2021, 16:23

Gabriel Diaconu, medic psihiatru, și-a exprimat revolta față de clasa politică și măsurile recent anunțate. Într-o postare pe Facebook, medicul psihiatru a taxat acțiunile guvernanților: de la scumpirea prețurilor și liberalizarea pieței la închiderea școlilor și „stăpânire, dincolo de mormânt, de dincolo de pământ, de dincolo de acest spectacol ridicol“.

Mai mult, Gabriel Diaconu a numit organizarea Congresului PNL „un spectacol macabru“. Dr. Gabriel Diaconu spune că aveam morgile pline, în timp ce aleşii se preocupă de congrese.

„Ante-scriptum: conduc un centru medical cu peste 40 de colaboratori. Rata de vaccinare: 98%. De săptămâna trecută compania a reînceput testarea periodică a personalului, pentru a scădea spre zero riscul de transmitere a bolii. Din cei 40, niciunul nu a fost testat pozitiv (RT-PCR) la SARS-CoV-2. Halal democraţie, cu morgile pline, Ce mândri-s bărbaţii politici, câtă bombare de piept, Nu mai ai loc de-atâta hormon masculin pe culoarele puterii zilele ăstea, care mai de care mai bine împachetat într-un costum, o cravată, niscaiva pomadă dată să ascundă riduri, cu discursul bine pregătit la buzunar, Măcar că unele cuvinte sunt notate pe silabe nu cumva să le schingiuie mai mult decât sunt ele deja complicate. Măcar că unele noţiuni scapă complet conştiinţei celui care le va rosti altora la fel de aproximativ orientaţi ca şi el. Halal democraţie, cu morgile pline, Şi cu poftă de harţă, cu poliţe de plătit, un festival de murit capre, obligatoriu ale vecinului, şi de-adus aminte, Darie, vremea ta a venit. Azi o scumpire, mâine o scumpire, azi o şcoală deschisă, mâine o regulă închisă, privirea de cioclu a ciorii vopsite care ne anunţă că e bine, e minunat, să ne aşteptăm la noi scumpiri, că doar asta e de fapt piaţa liberă a concurenţei. Să plăteşti! Să munceşti! Halal democraţie, cu morgile pline, Şi cu eternul dispreţ la bătrân, la copil, la sărman. Mai degrabă să-ndure, să reziste, să se umfle tabelul, câştigul, dividentele date, decât să ocrotim, cât de cât, viaţa de om pe care deja am pus preţ. Iar pe unele le-am măsurat demne, dar pe altele ba, de vreo grijă. Halal democraţie, cu morgile pline, Dar cu sălile pline la refuz de chiloţi călcaţi şi apretaţi, de steguleţe şi insigne, de alegători şi delegaţi care, precum porcii lui Orwell la masa egalilor decid că doi este rău, dar patru e bun. Să stăpânim, să dovedim, să dobândim, să conducem pentru încă o sută de ani numai noi! Neîndoielnic, de dincolo de mormânt, de dincolo de pământ, de dincolo de acest spectacol ridicol, toţi morţii vor lăuda, toţi morţii vor aprecia, Acest grotesc, îngrozitor, spectacol macabru. Halal democraţie. Cu morgile pline.“

Valul 4 al pandemiei pare să fie tot mai agresiv. Numărul de cazuri noi zilnice a depășit 7.000, iar estimările făcute de specialiști arată că România va avea până la finalul lunii octombrie 15.000 de îmbolnăviri în fiecare zi.

În ultimele 24 de ore, 113 oameni au murit la nivel naţional de COVID-19, dintre care şi un tânăr de 20 de ani, nevaccinat şi fără alte boli. Secţiile ATI sunt din nou pline, la nivel naţional fiind libere doar 20 de paturi. 1.067 de pacienţi cu COVID-19 se află internaţi în stare gravă în secţiile de terapie intensivă, în toată ţara.

Citește și: Beatrice Mahler: Institutul „Marius Nasta”, fără locuri la morgă. Se caută un congelator de închiriat

Premierul Florin Cîţu: Congresul PNL se poate desfășura cu 5.000 de delegați. Avem recomandare de la specialişti (VIDEO)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Exclusiv: Mihai Morar, ipostază rar văzută . Cum a fost surprins în parc
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Chitara cu care John Lennon a înregistrat piesa „Help!”, găsită după 50 de ani