EXCLUSIV| Stephan Pelger avea planuri de vacanță și programare la implant de păr, cu două săptămâni înainte de sinucidere. ”Ceva i-a accentuat starea”

Publicat: 09/06/2023, 18:07
Actualizat: 09/06/2023, 18:58

Cunoscutul creator de modă Stephan Pelger a mărturisit de mai multe ori înainte de sinucidere că suferea de depresie și că periodic avea nevoie de ajutorul psihoterapeuților. ”Puține lucruri mă fac fericit”, spunea designerul, când povestea despre viața lui, marcată de la 10 ani de episoade de gânduri negre, care l-au dus de multe ori în centre unde primea ajutorul psihiatrilor sau care l-au făcut să caute terapii cu foarte multe medicamente. 

În ultima perioadă, Stephan Pelger era cu moralul la pământ, dar acțiunile lui arată că și de această dată căuta o cale să treacă peste perioada depresivă. Detalii din ultimele zile ale vieții sale arată că sinuciderea nu a fost un act premeditat, ci mai degrabă unul spontan.

Își planificase să meargă în vacanță în luna august și își făcuse programare, săptămâna viitoare, pentru un implant de păr. Era schimbarea de care avea nevoie disperată pentru a putea merge mai departe.

Înainte de a-și lua viața, Stephan Pelger ajunsese la capătul puterilor. Apropiații știau problemele pe care le avea cu depresia, pentru care mai bine de 30 de ani a căutat soluții, dar în aparițiile publice își camufla foarte bine trăirile interioare. Era amabil, zâmbitor și greu de citit de către cineva care nu îl cunoștea suficient de bine.

Una dintre vecinele lui din imobilul în care avea atelierul și cu care se împrietenise l-a descris ca pe un om bun, prietenos, care, chiar dacă avea probleme, nu arăta că are o suferință.

Nu mă așteptam la gestul ăsta de la el. Și dacă era cu probleme, nu arăta niciodată. Pe un om depresiv rău îl vezi. El se aranja, și-a schimbat chiar și tunsoarea de curând”, a povestit vecina designerului.

Deși avea mulți prieteni, în special din lumea mondenă, designerul a încercat să-și găsească singur resursele pentru a putea merge mai departe.

Ca o ultimă încercare de a-și învinge depresia, acum două săptămâni, a mers la Clinica Dr. Felix Hair Implant, unde urma sa își facă implant de păr.

Intervenția era deja programată pentru săptămâna viitoare. În filmarea din ziua consultației, Pelger era optimist și foarte încântat că urma să-și îmbunătățească aspectul fizic. Ba chiar a glumit cu medicul său când acesta i-a vorbit despre pregătirea pentru intervenție. Când i-a spus că va trebui să îl tundă parțial pentru a efectua intervenția, Pelger i-a sugerat să îl tundă la zero. ”Poți să mă iei complet, dacă trebuie. La vârsta asta, nu mă mai ia nimeni”, i-a replicat designerul, râzând.

”Mi-a spus că vrea să facă asta pentru un nou început”

În filmare, nu doar că Stephan Pelger afișează o bună dispoziție debordantă, care contrasta puternic cu ceea ce simțea în realitate, cei doi vorbesc chiar de o vacanță la New York, propunere venită din partea medicului și acceptată de designer.

”Hai! Oricum voiam să pun din nou o plecare”, îi mărturisește Stephan Pelger medicului Felix Popescu.

Deși era deprimat, spera că această transformare de natură estetică îi va da energia pozitivă pe care nu mai reușea să o găsească în nimic din ceea ce îi oferea viața cotidiană.

”Avea programare la mine luni și marți. El își făcuse implant de păr acum 7 ani și voia să-și facă din nou. Mi-a spus că vrea să facă asta pentru un nou început. Implantul de păr ajută la reechilibrarea pacientului, de aceea luase decizia asta, avea nevoie pentru moralul lui. Genul acesta de intervenție te ajută să îți recapeți stima de sine”, a spus medicul Felix Popescu, pentru Gândul.

”Era dărâmat, nu-l mai văzusem așa niciodată”

Deși se cunoșteau de foarte mulți ani și îi lega o oarecare prietenie, medicul Felix Popescu ne-a mai spus că a fost pentru prima dată când l-a văzut pe Stephan Pelger atât de căzut psihic.

Era dărâmat. Nu-l mai văzusem așa niciodată. M-a rugat să îl ajut cu niște somnifere și calmante foarte puternice, dar nu puteam să îi dau așa ceva. Mi-a mărturisit că nu își poate reveni din depresie. M-a întrebat dacă știu un psiholog și i-am spus că da. Rămăsese să meargă la el, dar nu a mai ajuns”, a completat medicul Felix Popescu.

Acesta crede că designerul nu și-a revenit niciodată după șocul suferit în 2018, la Cannes, când a fost răpit de două femei, bătut, tâlhărit și apoi abandonat pe un deal.

”Pentru el a fost jignitor ce i s-a întâmplat atunci. El era mai sensibil din fire, mai copilăros”, a mai spus dr. Felix Popescu.

”În această perioadă, ceva i-a accentuat starea de depresie”

Doi psihoterapeuți au spus, pentru Gândul, că acțiunile din ultima vreme ale lui Stephan Pelger demonstrează o puternică dorință de a-și învinge temerile și de a se ridica de jos, acolo unde simțea că se află în ultima vreme.

”În momentul în care și-a programat intervenția, avea viziunea că va trăi și că va trăi chiar bine. Nu este o intervenție cu un rezultat care se vede imediat, e necesar un anumit timp. Nu îți faci intervenția asta ca să stai închis în casă. În această perioadă, ceva i-a accentuat, însă, starea de depresie. Poate fi un factor exterior, de exemplu, un mesaj de la un iubit, o despărțire sau ceva din interiorul lui”, a explicat psihoterapeutul Daria Martin.

Intenția unei persoane de a-și face o intervenție estetică, dar care apoi recurge la gestul extrem de a-și lua viața, arată că a căutat un refugiu, spune psihoterapeutul Camelia Demeter.

„În momentul în care suntem anxioși, ne ocupăm de aspectul fizic în mod exagerat. Este o fugă. A încercat să ascundă vidul emoțional pe care-l trăia făcând o intervenție estetică”, susține Camelia Demeter.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO | Ultimele imagini cu Stephan Pelger în viață

EXCLUSIV | Concluziile preliminare ale anchetei în cazul morții violente a creatorului de modă Stephan Pelger

EXCLUSIV | Stephan Pelger, legături riscante cu polițiști acoperiți. Creatorul de modă ar fi furnizat informații despre traficanții de droguri

EXCLUSIV | Care a fost cauza morții designerului Stephan Pelger și unde ar putea fi înmormântat

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600...
Cum și-a croit muza moștenitorului Alpin drumul până la lux și opulență. Bate orice scenariu...
FOTO. Ce frumoasă e cea mai rapidă femeie din România! Cum reacționează bărbații când o...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander...
DECLARAȚII EXCLUSIVE | Legătura neștiută dintre Bianca Drăgușanu și Florin Piersic 😲
Mihai Albu, vești devastatoare de la medici. CANCERUL a avansat! Declarații sfâșietoare
Duminica Tomii încheie Săptămâna Luminată. Tradiţii şi superstiții în prima duminică după Paşte
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Accident teribil la Brașov, între Voila și Făgăraș! Un șofer a murit pe loc după...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Mărturia şocantă a lui Stormy Daniels în procesul împotriva lui Trump nu schimbă opiniile susţinătorilor...
Alertă de gradul 4 pentru 11 și 12 mai! Vine FURTUNA geomagnetică
A murit marea DOAMNĂ a filmului. Românii o plâng: Lumina ei ne va lipsi tuturor
Zodiile norocoase în luna mai. Le va merge din plin
Creatură cu cap de lup care merge în două picioare, surprinsă lângă o grădină zoologică....
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Novak Djokovic, lovit cu o sticlă în cap după victoria de la Roma. Tenismenul s-a...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
O femeie a fost prinsă dormind în compartimentul de bagaje de mână dintr-un avion