EXCLUSIV | Văduva lui Sebastian Papaiani face pregătiri pentru parastasul de 7 ani al marelui actor. Locul surprinzător unde va fi pomana

EXCLUSIV | Văduva lui Sebastian Papaiani face pregătiri pentru parastasul de 7 ani al marelui actor. Locul surprinzător unde va fi pomana
Maestrul Sebastian Papaiani era client fidel al unui restaurant bucureștean cu specific indian, de aceea soția sa va organiza aici pomana după slujba de la cimitir
Publicat: 17/09/2023, 09:00

Pe 27 septembrie se împlinesc 7 ani de la moartea marelui actor Sebastian Papaiani. Soția sa, Marcela, se pregătește să-i facă soțului său parastasul. După slujba de la Cimitirul Bellu, apropiații actorului vor merge la restaurantul preferat al maestrului, unul cu specific indian, unde va fi pomana.

Au trecut 7 ani de când maestrul Sebastian Papaiani a plecat într-o lume mai bună. Actorul a încetat din viață la vârsta de 80 de ani, pe 27 septembrie 2016. Văduva maestrului, Marcela Papaiani, a început deja pregătirile pentru parastasul de 7 ani. Sebastian Papaiani era client fidel al unui restaurant bucureștean cu specific indian. Acesta este motivul pentru care soția sa vrea să organizeze aici pomana care va urma după slujba de la cimitir. Cum, însă, nu toată lumea savurează bucătăria indiană, cel mai probabil în meniu se vor regăsi și preparate românești.

Prinsă cu pregătirile pentru parastas și preocupată ca totul să iasă bine, Marcela Papaiani a trecut acum o săptămână printr-un incident neplăcut. În timp ce se afla singură în casă, într-o seară, i s-a făcut rău dintr-o dată și s-a prăbușit.

”Nu mă mai puteam ridica de jos, m-am sprijinit de diverse obiecte pe care le aveam la îndemână, dar degeaba. Pisica era disperată. Venea ba la mine, ba se ducea la telefonul care suna în disperare. Mi-au trebuit două ore ca să mă ridic de acolo”, ne-a povestit Marcela Papaiani.

”Stau la televizor, ăștia vorbesc și gândul meu e aiurea”

De când a trecut prin această experiență care a pus-o pe gânduri, soția lui Sebastian Papaiani încearcă să se menajeze mai mult. Din păcate, problemele pe care le are o împiedică să meargă să facă personal cumpărăturile pentru parastas, așa cum și-ar fi dorit.

”De atunci, am evitat să mai merg singură pe jos. Am făcut o comandă ce să îmi cumpere vecinul meu. Coliva o să o facă o profesoară, pe care o cunoaștem de foarte mulți ani. Înainte făceam eu cumpărăturile, pentru că una este când îi zic vecinului meu, care mă mai ajută, ce să îmi cumpere, și alta este când văd eu”, ne-a mai spus Marcela Papaiani, care în perioada pandemiei și-a făcut un obicei de a scrie un jurnal, în care își notează opiniile despre subiectele fierbinți ale zilei, recapitulează anumite momente din viața sa, dar scrie și activitățile pe care le-a făcut în ziua respectivă.

După dispariția soțului său, Marcela Papaiani a fost încercată și de alte suferințe sufletești, cauzate de moartea mai multor rude apropiate.

”Mi-a murit și sora, și o verișoară, și o nepoată, care avea doar 56 de ani. Pentru noi a fost o lovitură cruntă, m-a întors pe dos. În trei luni, a murit. Avea cancer și nu a știut. Nici nu știu la cine să mă gândesc. Stau la televizor, ăștia vorbesc și gândul meu e aiurea. Noaptea, când mă culc și sting televizorul, se perindă toată viața prin fața mea”, ni s-a confesat, cu tristețe în glas, soția actorului.

CITEȘTE ȘI:

Sebastian Papaiani ar fi împlinit 85 de ani. Soția lui păstrează și acum legătura cu marele actor: ”Îl visez, îmi vorbește, îi vorbesc, parcă nimic nu s-ar fi schimbat”

Fiul actorului Valentin Uritescu, despre ultimele zile ale artistului: „L-au operat la Pantelimon și ne-au zis: ‘Nu vă faceți griji, nu iese viu de pe masă”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Mihai Neşu, adevărul despre divorţ. Cine a decis, de fapt, separarea, după accident
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice