Florin Cîțu, despre protestul de la metrou: „Bucureştenii nu trebuie să sufere pentru că un fost deputat pesedist își pierde sinecuri”

Florin Cîțu, despre protestul de la metrou: „Bucureştenii nu trebuie să sufere pentru că un fost deputat pesedist își pierde sinecuri”
Florin Cîțu, despre protestul de la metrou: „Bucureştenii nu trebuie să sufere pentru că un fost deputat pesedist își pierde sinecuri”. Sursa: Eduard Vinatoru/MEDIAFAX FOTO
Publicat: 26/03/2021, 11:25

Premierul Florin Cîțu îl acuză pe șeful sindicatului de la Metrorex, Ion Rădoi, că ar fi organizat protestul de la metrou pentru că „îi dispar sinecurile”.

Totodată, șeful Guvernului le-a transmis miniștrilor Transporturilor și de Interne să ia măsuri, susținând că „bucureștenii nu trebuie să sufere”, informează Digi24.

„Un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile, face un protest ilegal. Despre asta este acțiunea ilegală care a blocat metroul în această dimineață.

Din punctul meu de vedere, nimeni nu este mai presus de lege, asta i-am transmis domnului ministru și trebuie să ia măsuri. Bucureștenii nu trebuie să sufere pentru că un fost deputat pesedist își pierde sinecuri. Am transmis același mesaj domnului ministru Bode”, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile, face un protest ilegal.

Despre asta este acțiunea ilegală care…

Posted by Florin Cîţu on Friday, March 26, 2021

Ion Rădoi a fost pe rând deputat și senator PSD între 2000 și 2008 și conduce sindicatul de la metrou de la începutul anilor 1990.

Protestul de la metrou, organizat de sindicat

Un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM a perturbat circulaţia trenurilor de metrou vineri dimineaţa.

Oamenii coboară în tunel, pe calea de rulare, împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, informează Metrorex.

Metrorex: Așa-zisul protest este de fapt o acțiune sindicală

„Aşa-zisul protest spontan reprezintă în fapt o acţiune sindicală, în timpul căreia reprezentanţii USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex.

Deşi sindicaliştii au lăsat de înţeles că ar avea o listă de cereri, invitaţiile repetate de întâlnire cu managementul companiei au fost ignorate complet pe parcursul nopţii”, semnalează reprezentanţii Metrorex într-un comunicat.

Metrorex subliniază că liniile de metrou nu au putut fi puse sub tensiune pentru operarea trenurilor de pasageri.

„Pe această cale dorim să adresăm scuze bucureştenilor şi îi rugăm să înţeleagă că, deşi considerăm acţiunea sindicală nejustificată, nu putem risca viaţa unor oameni. De asemenea asigurăm locuitorii Capitalei că întreprindem toate acţiunile legale la dispoziţia noastră pentru a reporni activitatea metroului în siguranţă”, mai precizează reprezentanţii Metrorex.

Președintele Unitatea – Sindicatul Liber de la Metrou (USLM), Ion Rădoi, acuză actuala conducere a Metrorex, proaspăt instalată de ministrul Cătălin Drulă, că vrea să disponibilizeze o parte dintre angajați și să taie salariile cu 25%.