Fostul premier italian Silvio Berlusconi, în vârstă de 84 de ani, a ajuns din nou în spital. Procesul de corupție în care e implicat a început

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, în vârstă de 84 de ani, a ajuns din nou în spital. Procesul de corupție în care e implicat a început
Sursă FOTO: Profimedia Images
Publicat: 24/03/2021, 15:43
Actualizat: 06/04/2021, 14:32

Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi a fost internat în spital, a declarat miercuri avocatul său.

„Din cauza problemelor de sănătate, Berlusconi este internat de luni dimineață”, a declarat avocatul său, Federico Cecconi, la ședința de la Milano.

Fostul premier italian Berlusconi este din nou spitalizat

Miliardarul, în vârstă de 84 de ani, și mogul mass-media, care a dominat viața publică în Italia din anii 1980 ca om de afaceri și cu trei mandate de prim-ministru, a avut o serie de probleme de sănătate în ultimii ani.

În ianuarie, Berlusconi – care a suferit o intervenție chirurgicală pe cord deschis în 2016 – a fost internat într-un spital din Monaco pentru probleme cardiace. În septembrie anul trecut, a fost internat 11 zile la Covid-19.

De asemenea, el a dezvăluit în 2000 că fusese diagnosticat cu cancer de prostată cu trei ani înainte, dar că fusese vindecat.

La acea vreme, el și-a descris lupta împotriva cancerului drept „un coșmar de luni de zile”.

Miercuri, o sursă din cadrul partidului Forza Italia al lui Berlusconi a declarat că medicii au efectuat teste programate anterior la spital, adăugând că starea lui Berlusconi nu este îngrijorătoare.

Premierul italian Silvio Berlusconi va putea în curând să părăsească spitalul unde a fost internat luni trecut pentru un control de rutină, a declarat miercuri partidul său Forza Italia.

„Berlusconi este în prezent internat la San Raffaele (în Milano) pentru monitorizare clinică de rutină și adaptare la terapia continuă. El va fi externat în scurt timp”, a spus partidul.

Procesul de corupție a început

Berlusconi nu a putut participa miercuri dimineață la o ședință judecătorească din Milano pentru un caz judiciar în care este implicat.

Procesul lui Berluscnoi a fost amânat de mai multe ori din cauza problemelor de sănătate, cu o întârziere în ianuarie după ce fostul premier a fost dus la spital.

Moartea avocatului Mauro Ruffini, care a fost implicat în urmărirea penală a cazului, a susținut procesul, în timp ce acesta a fost înlocuit, a raportat Repubblica.

Ședința se referă la cea mai recentă etapă a anchetei de lungă durată care a implicat faimoasele petreceri ale lui Berlusconi și la participarea presupusei prostituate minore Karima El-Mahroug, supranumită „Ruby”.

Ancheta implică pretinse plăți către martori de către Berlusconi pentru a le cumpăra tăcerea părților implicate.

Procurorii spun că Berlusconi a plătit 10 milioane de euro (aproximativ 12 milioane de dolari) între 2011 și 2015 către diverse persoane. Șapte milioane de euro s-ar fi dus la Ruby, care era minoră când a participat la petreceri.

Berlusconi a susținut întotdeauna că investigațiile împotriva sa au fost motivate politic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase