Imaginile groazei în restaurantele de pe litoral și din Delta Dunării. ANPC reclamă produse expirate din 2015 și condiții improprii în bucătării

Publicat: 23/08/2021, 15:10

Controalele inspectorilor ANPC din acest weekend, desfășurate în mai multe spații de alimentație publică din Năvodari și Delta Dunării au scos la iveală mizerie de nedescris din bucătăriile în care era preparată hrana turiștilor.

Au fost verificați 65 de operatori economici, s-au aplicat 71 de amenzi în valoare de 502.000 de lei și s-au dat 27 de avertismente.

Într-un restaurant din Năvodari, inspectorii OPC Constanța au găsit o mizerie de nedescris. Mâncarea era gătită pe un aragaz plin de grăsime, iar chiuvetele erau înfundate şi pline cu apă murdară.

În urma ultimului control, s-a propus închiderea localului pe o perioadă de 6-12 luni, a transmis Paul Anghel, director ANPC.

A fost găsită o cantitate de 216 kg de pește fără elemente de identificare și caracterizare în valoare totală de 5.271 lei.

În urmă cu două săptămâni au fost identificate  aceșleași deficiențe și a existat o altă propunere de oprire temporară a prestarii serviciilor restaurantului.

Este pericol și în restaurantele din Delta Dunării

Produse mucegăite, expirate din 2015 și pește expirat au fost găsite de inspectorii de la ANPC. Și mai grav este că produsele, adevărate pericole pentru sănătate, le erau vândute turiștilor.

În lăzile frigorifice au fost găsite sarmale congelate de mai bine de un an, care urmau să ajungă în farfuriile turiștilor. În frigidere au fost găsite bucăți întregi de salam mucegăit şi brânză putrezită.

ANPC a transmis că în Delta Dunării au fost date amenzi de 500.000 de lei și au fost oprite definitiv de la comercializare peste 41 de tone de alimente.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase