Prima pagină » Actualitate » INGREDIENTUL secret al bucătarilor care oferă o culoare aurie apetisantă peștelui prăjit. Ce trebuie să pui în mălai înainte

INGREDIENTUL secret al bucătarilor care oferă o culoare aurie apetisantă peștelui prăjit. Ce trebuie să pui în mălai înainte

INGREDIENTUL secret al bucătarilor care oferă o culoare aurie apetisantă peștelui prăjit. Ce trebuie să pui în mălai înainte
Sursa foto: Freepik

Un truc simplu poate transforma complet gustul peștelui prăjit. Adăugarea unui ingredient banal în mălai. Acesta oferă preparatului o textură crocantă, o culoare aurie apetisantă și împiedică absorbția excesivă a uleiului.

Fie că alegi păstrăv, biban, caras sau somon, acest truc culinar dezvăluit de către pescari îți va transforma preparatul într-o rețetă crocantă, aromată și savuroasă.

Astfel, pentru a obține un pește cu crustă aurie și crocantă, amestecă mălaiul cu făină albă. Combinația celor două ingrediente ajută la formarea unei pelicule uniforme în timpul prăjirii, care sigilează sucurile în interiorul cărnii și previne ruperea bucăților.

Pe lângă făină, în mixul de mălai se pot adăuga și ierburi aromatice, precum mărar, pătrunjel uscat, oregano, cimbru sau coriandru, pentru un plus de savoare, potrivit Fanatik.

Trucuri esențiale pentru un pește prăjit perfect

Bucătarii iscusiți specializați în prepararea și servirea peștelui oferă câteva sfaturi esențiale pentru cei care vor să gătească acasă un pește prăjit aproape de perfecțiune.

Primul pas este uscarea cărnii. Înainte de a trece peștele prin amestecul de mălai și făină, tamponează-l cu prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de umiditate. Astfel, crusta se va lipi mai bine.

Un alt truc esențial pentru a obține un pește prăjit ca la restaurantele de 5 stele este uleiul ales. Folosește uleiuri cu punct de fum ridicat, precum cel de porumb, avocado sau canola. Evită uleiul de măsline sau untul, care se ard rapid.

Totodată, uleiul trebuie să fie bine încins, dar nu fumegând. Poți verifica cu un termometru alimentar sau introducând o firimitură de pesmet – dacă sfârâie imediat, e gata.

De asemenea, deși ai putea să nu-i dai importanță, totuși tigaia este un element esenția. O tigaie cu fund gros va asigura o distribuție uniformă a căldurii și va preveni lipirea.

Un alt secret al bucătarilor este prăjirea peștelui fără capac. Nu acoperi tigaia în timpul prăjirii. Aburii formați vor desprinde crusta de pe carne.

Recomandarea video

Mediafax
Invazia Măgarilor: oamenii s-au trezit cu o mulțime de măgari în curțile lor, prin oraș, dând buzna și la nunți sau alte petreceri
Digi24
Vladimir Putin „a otrăvit” mințile rușilor. Mihail Kasianov, despre ultima întâlnire cu liderul de la Kremlin: „Te voi distruge oricum”
Cancan.ro
Și-a părăsit iubita medic pentru Rodica Stănoiu! Noi detalii despre 'puiuțul' fostei ministrese a Justiției
Prosport.ro
Mădălina Ghenea i-a înnebunit pe arabi. Cum și-a făcut apariția în Qatar
Adevarul
Trucul românesc care reduce cheltuielile de iarnă. „Am 21 de grade în casă și nu am dat drumul la căldură”
Mediafax
Vreme mohorâtă la vot: Ploi slabe și 4-6 grade în București
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
Rachete spațiale, aur ilegal și o misiune imposibilă a Legiunii Străine: De ce nu poate Europa să își apere frontiera din Amazon
Cancan.ro
FBI intră pe fir în cazul lui Emil Gânj! Descoperiri ULUITOARE în telefonul criminalului din Mureș
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Un EXPERT spune că modelele lingvistice mari nu vor fi niciodată cu adevărat INTELIGENTE
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Un ritual funerar necunoscut, dezvăluit de o movilă veche de 4.000 de ani, i-a uimit pe arheologi