Judith Durham, fosta solistă a trupei australiene „The Seekers”, a murit la vârsta de 79 de ani

Judith Durham, fosta solistă a trupei australiene „The Seekers”, a murit la vârsta de 79 de ani
Judith Durham / FOTO - Captură video: Youtube
Publicat: 06/08/2022, 18:36
Actualizat: 06/08/2022, 18:37

Artista australiană Judith Durham, fosta vocalistă a grupului australian de muzică folk „The Seekers”, a murit la vârsta de 79 de ani, potrivit BBC.

Premierul Australiei, Anthony Albanese, i-a adus un omagiu lui Durham, numind-o „o comoară națională”.

„Judith Durham a dat glas unei noi laturi a identității noastre și a ajutat la deschiderea unui drum pentru o nouă generație de artiști australieni. Bunătatea ei va fi ratată de mulți, imnurile pe care le-a dat națiunii noastre nu vor fi uitate niciodată”, a scris el pe rețelele de socializare.

Judith Durham – scurtă biografie

Trupa din care a făcut parte a vândut peste 50 de milioane de discuri și a avut hituri precum „I’ll Never Find Another You”, „I Am Australian” sau „Georgy Girl”. În 1969, ea a părăsit grupul pentru a deveni solistă și a continuat să lanseze mai multe albume de studio.

Durham a fost onorată de mai multe ori, pe parcursul carierei sale îndelungate, fiind recompensată cu Medalia Ordinului Australiei (OAM) pentru servicii aduse muzicii în 1995 și cu Medalia Centenarului în 2003.

Născută în Melbourne, Durham a devenit celebră pe plan internațional după ce s-a alăturat trupei The Seekers în 1962, alături de Athol Guy, Keith Potger și Bruce Woodley. Ea a devenit solista trupei în anul următor, la vârsta de 20 de ani.

La un an după ce au devenit împreună laureați ai premiului „Australian of the Year” în 1967, grupul s-a destrămat oficial, dar s-a reunit pentru a concerta în mai multe ocazii – ultima dată în 2014.

Durham s-a căsătorit cu pianistul și directorul muzical britanic Ron Edgeworth în 1969, amintește sursa citată.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult