Managerul Spitalului Târgu Cărbunești: „Un pompier a depistat o concentrație mai mare a oxigenului, am crezut că este de la ventilatoarele noi”

Publicat: 22/10/2021, 11:38
Actualizat: 22/10/2021, 11:52

Managerul Spitalului din Târgu Cărbuneşti, Constantin Târziu, spune că au fost efectuate controale la staţia de oxigen în urmă cu aproximativ două luni, dar nu au fost depistate nereguli. Cu câteva ore înainte de a se opri instalația de oxigen, un pompier a depistat o concentrație mai mare de oxigen, dar la verificări nu a fost stabilită cauza, managerul spitalului spunând că au pus problema pe seama faptului că fuseseră puse în funcțiune ventilatoare noi. 

Constantin Târziu a declarat că a fost avertizat de către reprezentanţii firmei care furnizează buteliile de oxigen „să facă economie”, deoarece o să fie din ce în ce mai puţin.

„Am fost avertizaţi să economisim oxigenul că nu mai au, şi o să fie din ce în ce mai puţin. Situaţia este destul de gravă, fiindcă nu ştiu cât o să mai putem face faţă”, a spus managerul spitalului.

„M-au sunat colegii să îmi spună că în secţii s-a întrerupt alimentarea cu oxigen, colegii care erau de serviciu în spital. Sigur că a fost un sistem de alarmare în spital, mai ales la pacienţii din Terapie Intensivă”, a declarat Târziu, citat de Agerpres.

La verificări nu s-au depistat nereguli

Potrivit managerului, la instalația de oxigen s-au făcut verificări acum două luni de zile „în momentul în care noi am mărit numărul de guri de oxigen în spital, aşteptându-ne la situaţia în care suntem astăzi. Nu a fost depistat nimic”.

Managerul spitalului din Târgu Cărbunești a mai declarat că în cursul dimineţii de vineri, în timpul controlului zilnic efectuat în secţia ATI, un reprezentant al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) a observat o concentraţie mai mare a oxigenului.

„În secţiile ATI se fac controale de către pompieri din trei în trei ore şi, la un moment dat, unul dintre aceştia a spus că i se pare o concentraţie mai mare a oxigenului. Nu am depistat cauza, am trecut pe faptul că au fost puse ventilatoare noi în funcţiune şi poate că pacienţii, din cauza agitaţiei, nu ţin toţi masca la gură şi se pierde mult din cantitatea de oxigen. Staţia de oxigen are în jur de 10 sau 12 ani”, a mai declarat Constantin Târziu.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj – Serviciul de Investigații Criminale s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, după ce două paciente au murit, vineri dimineață, la Spitalul din Târgu Cărbunești.

Pacientele de la secția ATI a Spitalului din Târgu Cărbunești au decedat după ce stația de oxigen a unități medicale s-a defectat.

Prefect: „Efectiv a clacat instalația de oxigen”

Spitalul din Târgu Cărbuneşti este unitate COVID şi are 15 paturi ATI.

Toate forțele și mijloacele au fost direcționate la fața locului, informează ISU Gorj.

„Efectiv a clacat instalația de oxigen. S-a defectat, iar bolnavii au rămas fără oxigen. Urmează să numesc o comisie de la ISU și DSP, care să stabilească ce s-a întâmplat. Firma care asigură mentenanța urmează să sosească la fața locului ca să rezolve situația și să vedem care ar putea fi cauzele posibile ale defectării instalației”, a mai declarat prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, pentru Gândul.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine