Managerul Spitalului Târgu Cărbunești: „Un pompier a depistat o concentrație mai mare a oxigenului, am crezut că este de la ventilatoarele noi”

Publicat: 22/10/2021, 11:38
Actualizat: 22/10/2021, 11:52

Managerul Spitalului din Târgu Cărbuneşti, Constantin Târziu, spune că au fost efectuate controale la staţia de oxigen în urmă cu aproximativ două luni, dar nu au fost depistate nereguli. Cu câteva ore înainte de a se opri instalația de oxigen, un pompier a depistat o concentrație mai mare de oxigen, dar la verificări nu a fost stabilită cauza, managerul spitalului spunând că au pus problema pe seama faptului că fuseseră puse în funcțiune ventilatoare noi. 

Constantin Târziu a declarat că a fost avertizat de către reprezentanţii firmei care furnizează buteliile de oxigen „să facă economie”, deoarece o să fie din ce în ce mai puţin.

„Am fost avertizaţi să economisim oxigenul că nu mai au, şi o să fie din ce în ce mai puţin. Situaţia este destul de gravă, fiindcă nu ştiu cât o să mai putem face faţă”, a spus managerul spitalului.

„M-au sunat colegii să îmi spună că în secţii s-a întrerupt alimentarea cu oxigen, colegii care erau de serviciu în spital. Sigur că a fost un sistem de alarmare în spital, mai ales la pacienţii din Terapie Intensivă”, a declarat Târziu, citat de Agerpres.

La verificări nu s-au depistat nereguli

Potrivit managerului, la instalația de oxigen s-au făcut verificări acum două luni de zile „în momentul în care noi am mărit numărul de guri de oxigen în spital, aşteptându-ne la situaţia în care suntem astăzi. Nu a fost depistat nimic”.

Managerul spitalului din Târgu Cărbunești a mai declarat că în cursul dimineţii de vineri, în timpul controlului zilnic efectuat în secţia ATI, un reprezentant al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) a observat o concentraţie mai mare a oxigenului.

„În secţiile ATI se fac controale de către pompieri din trei în trei ore şi, la un moment dat, unul dintre aceştia a spus că i se pare o concentraţie mai mare a oxigenului. Nu am depistat cauza, am trecut pe faptul că au fost puse ventilatoare noi în funcţiune şi poate că pacienţii, din cauza agitaţiei, nu ţin toţi masca la gură şi se pierde mult din cantitatea de oxigen. Staţia de oxigen are în jur de 10 sau 12 ani”, a mai declarat Constantin Târziu.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj – Serviciul de Investigații Criminale s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, după ce două paciente au murit, vineri dimineață, la Spitalul din Târgu Cărbunești.

Pacientele de la secția ATI a Spitalului din Târgu Cărbunești au decedat după ce stația de oxigen a unități medicale s-a defectat.

Prefect: „Efectiv a clacat instalația de oxigen”

Spitalul din Târgu Cărbuneşti este unitate COVID şi are 15 paturi ATI.

Toate forțele și mijloacele au fost direcționate la fața locului, informează ISU Gorj.

„Efectiv a clacat instalația de oxigen. S-a defectat, iar bolnavii au rămas fără oxigen. Urmează să numesc o comisie de la ISU și DSP, care să stabilească ce s-a întâmplat. Firma care asigură mentenanța urmează să sosească la fața locului ca să rezolve situația și să vedem care ar putea fi cauzele posibile ale defectării instalației”, a mai declarat prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, pentru Gândul.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
Conversațiile intime dintre Irina şi amant! Dar stai să vezi ce poze îi dădea: 'Te-am...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
Cum este, de fapt, viața de soție lângă milionarul Cristi Borcea! Acum, Valentina Pelinel a...
Olaf Scholz este noul cancelar al Germaniei. Era Merkel a luat sfârşit
Cei care dau traseul pentru PERMIS trebuie să se ferească de această mașină
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Conversațiile intime dintre Irina şi amant! Dar stai să vezi ce poze îi dădea: 'Te-am...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
ACUM, INTERVIU LIVE cu prof. univ.dr., fostul șef al Spitalului de Boli Infecțioase, Sorin RUGINĂ
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Liviu Dragnea e distrus! Cine e bărbatul cu care Irina Tănase l-a înșelat
Astrele au avut dreptate. Despărțirea lui Liviu Dragnea de Irina Tănase a fost prezisă încă...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...