Miliardarul Petr Kellner, patronul Pro TV, a murit într-un accident de elicopter în Alaska (UPDATE / VIDEO)

Miliardarul Petr Kellner, patronul Pro TV, a murit într-un accident de elicopter în Alaska (UPDATE / VIDEO)
Miliardarul Petr Kellner, patronul Pro TV, a murit într-un accident de elicopter în Alaska (UPDATE / VIDEO) / Mediafax Foto
Publicat: 29/03/2021, 07:53
Actualizat: 29/03/2021, 10:04

Cel mai înstărit om din Cehia, Petr Kellner, cu o avere de 17,5 miliarde de dolari, a decedat într-un accident de elicopter în Alaska, a anunțat luni grupul financiar PPF.

PPF a finalizat, în 2020, achiziția companiei-mamă a ProTV, Central Media Entreprises. Afacerea a fost finalizată după ce Comisia Europeană a aprobat preluarea, de către PPF, a operațiunilor CMRE din România, Slovacia, Slovenia, Bulgaria și Cehia, transmite hotnews.ro.

Miliardarul Petr Kellner avea 56 de ani.

PPF anunță că cinci oameni au murit după prăbușirea elicopterului, autoritățile americane investigând accidentul aviatic.

Avere de 17,5 miliarde de dolari!

Magnatul Kellner era o figură proeminentă a lumii afacerilor din Cehia post-comunistă, revista economică Forbes estimând averea sa la 17,5 miliarde de dolari.

Kellner a pus pe roți compania de investiții PPF în anii 1990, Kellner și partenerii săi luând parte la schema prin care Cehia a privatizat sute de companii de stat.

PPF s-a dezvoltat în domeniile asigurări, finanțe, telecomunicații, media, manufacturier și biotech, cu afaceri în Europa, Asia și SUA, transmite sursa citată.

ȘTIREA INIȚIALĂ. Cel puţin cinci persoane au murit, iar alta a fost rănită după ce un elicopter s-a prăbuşit în zona unui gheţar din statul american Alaska, afirmă surse citate de postul ABC News.

Accidentul aerian a avut loc în zona Gheţarului Knik, situat la 80 de kilometri est de oraşul Anchorage, transmite Mediafax. Nu este clar dacă elicopterul s-a prăbuşit pe gheţar sau în apropierea acestuia.

Echipele de intervenţie au localizat duminică după-amiază (în cursul nopţii de duminică spre luni, ora României) resturile elicopterului şi au găsit cinci persoane decedate şi un rănit.

Persoana rănită este în stare gravă şi a fost transportată urgent la spital.

Accidentul aerian este investigat de Oficiul american pentru Siguranţa Transporturilor (NTSB).

Elicopterul probabil efectua un zbor turistic în zona Gheţarului Knik, situat în partea de nord a Munţilor Chugach.

Un elicopter militar rusesc a fost doborât în zona de graniţă dintre Armenia şi Azerbaidjan

Un elicopter militar rus a fost doborât, în noiembrie 2020, în Armenia la graniţa cu Azerbaidjanul, a afirmat Ministerul Apărării de la Moscova, scrie ziarul The Moscow Times. Doi membri ai echipajului au murit.

Elicopter militar, atacat de la sol în Statele Unite. Un membru al echipajului a fost rănit, iar FBI anchetează incidentul

Un elicopter al Forțelor Aeriene americane a fost atacat cu o armă de la sol în apropiere de Manassas, Virginia, o localitate de lângă Washington, D.C.

Elicopter militar olandez, prăbușit în Marea Caraibilor. Doi membri ai echipajului au murit, dar cauza este necunoscută

Doi militari olandezi au murit, după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbușit în Marea Caraibelor, a anunțat, luni, Ministerul Apărării olandez. Alți doi membri ai echipajului au supraviețuit, cu răni ușoare. Accidentul s-a produs lângă insula Aruba și încă nu se cunoaște cauza. În cursul după-amiezii, oficialii olandezi au anunțat că au recuperat cutia neagră a aeronavei.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult