Ministrul Adrian Oros, primele declarații după anunțarea demisiei: Am văzut că nu există vreo șansă să se schimbe ceva la nivel guvernamental | Ce îi reproșează lui Florin Cîțu

Ministrul Adrian Oros, primele declarații după anunțarea demisiei: Am văzut că nu există vreo șansă să se schimbe ceva la nivel guvernamental | Ce îi reproșează lui Florin Cîțu
Publicat: 28/09/2021, 11:51
Actualizat: 28/09/2021, 11:54

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian Oros, a făcut primele declarații, după ce și-a anunțat demisia, subliniind că, în urma discutiilor privind acțiunile la nivel guvernamental, a decis să părăsească „echipa în care nu se mai regăsește”. ” Nu există vreo șansă să se schimbe ceva la nivel guvernamental „, spune ministrul Oros.

Adrian Oros a anunţat marţi dimineaţa că îşi va depune demisia din funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precizând că „pentru premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi”.

„Nu am depus-o. Pe parcursul acestei zile am să o depun. În acel mesaj am încercat să explic care sunt motivele prrincipale pentru depunerea demisiei. Am avut mai multe discuții cu domnul Orban, dar nu ne-am corelat că să zic așa privind demisia mea.

Am decis-o ieri, pe parcursul întregii zile, când am văzut că nu există vreo șansă să se schimbe ceva la nivel guvernamental și atunci cred că cel mai corect este să părăsești echipa în care nu te regăsești, mai exact, cum am spus în postare, pentru premierul Citu africultura nu a constitutit o prioritate”.

Întrebat de jurnalişti dacă Ludovic Orban l-a îndemnat să-şi dea demisia, Oros a negat.

Ministrul a vorbit despre lipsa proiectelor pentru agricultură în PNRR, deși în draft erau cuprinse două proiecte importante.

„N-am avut nici pe departe bugetul de anul trecut, doar 60%, sigur că asta a afectat şi afectează programele aflate în derulare. Nici măcar în PNRR nu s-a decis ca un proiect major pentru agricultură să fie cuprins, deşi erau două proiecte mari pe care noi le-am prins anul trecut”, a precizat Oros.

El a amintit că, în noiembrie, în primul draft, pe care Marcel Boloş, fostul ministrul al Fondurilor Europene, l-a trimis la Comisia Europeană, Ministerul Agriculturii avea două proiecte foarte mari, de infrastructură de gestionare a apei şi de o reţea românească de depozitare, procesare şi distribuţie.

„Erau nişte oportunităţi, în concepţia mea şi a guvernului de atunci, prin care puteam folosi aceste sume importante”, a mai arătat Oros.