O societate comercială și două persoane fizice, trimise în judecată pentru infracțiuni privind regimul deșeurilor periculoase

O societate comercială și două persoane fizice, trimise în judecată pentru infracțiuni privind regimul deșeurilor periculoase

Depozitarea neadecvată a unor deșeuri sau substanțe periculoase poate avea efecte negative atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra sănătății populației, iar procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) au încheiat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată a unei societăți comerciale, precum și a două persoane fizice.

În urma anchetei desfășurate, s-a stabilit că SC Global Industrii Water SRL și cele două persoane fizice se fac vinovate de săvârșirea a două infracţiuni de ”neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase, precum și a infracțiunii de poluarea prin evacuarea, în atmosferă sau pe sol, a unor deșeuri ori substanțe periculoase”.

Potrivit procurorilor, SC Global Industrii Water SRL – în perioada 14.12.2012 – 12.03.2019 – ”a depozitat cantități mari de deșeuri periculoase, respectiv reziduuri petroliere  în interiorul incintei, respectiv a spațiului închiriat de la UM Plopeni, precum în afara perimetrului împrejmuit cu gard, în pădure, încălcând astfel prevederile Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor”.

”Totodată, în aceeași perioadă, în realizarea obiectului de activitate, precum şi în numele şi interesul său, a depozitat cantități mari de deșeuri periculoase, în spațiul neautorizat, o mare cantitate de deșeuri periculoase conținând deșeuri anorganice cu conținut de substanțe periculoase, respectiv soluție uzată de electrolit, încălcând astfel prevederile din Legea 211/2011 privind regimul deșeurilor”, transmite Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Hidrocarburi depozitate direct pe sol, provocând poluarea solului şi a apei subterane

Hidrocarburile au fost depozitate direct pe sol, în afara spațiului special amenajat, ceea a dus la ”poluarea solului şi a apei subterane,  poluare care prin efectele negative provocate poate avea ca urmare decesul ori vătămarea gravă a persoanelor, sunt toxice atât pentru om cât și pentru mediu, având și potențial cancerigen”.

Astfel, au fost înregistrate ”depășiri alarmante a valorilor de Crom și Hidrocarburi din petrol, ce depășesc și de 104 ori valorile de intervenție maxim stabilite de normele în vigoare, toate acestea reprezentând un prejudiciu semnificativ adus mediului”, se mai precizează în comunicat.

Procurorii au mai stabilit și că persoanele fizice trimise în judecată ”ar fi dispus şi acceptat depozitarea acestor cantități mari de deșeuri periculoase”.

”Inculpații persoane fizice, în calitate de administrator de drept, respectiv administrator de fapt, ar fi dispus şi acceptat depozitarea acestor cantități mari de deșeuri periculoase, acțiuni având consecințele precizate. Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Judecătoriei Ploiești, spre competentă soluționare”, mai transmite comunicatul.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! S-a lăsat pe vine şi s-a văzut…
FOTO. Inna, imagini interzise cardiacilor! A ieșit așa în costum de baie
Alimente diuretice care combat retenția de apă și te ajută să slăbești
Răzvan Simion, ATAC la adresa Lidiei Buble?! Ce a putut spune în direct: „De un...
Își va continua cariera în Ceruri! Dănuț Radu, fotbalistul din cale afară de cuminte care...
Anunţ pentru cei afectaţi de inundaţii! Românii primesc MULŢI BANI de la stat
Iranienii au ieşit vineri la vot pentru alegerea preşedintelui ţării
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Țara care se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 100 de ani. „Industria...
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! S-a lăsat pe vine şi s-a văzut…
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Prima mutare a lui Gică Hagi la Farul a fost făcută. Pe cine a transferat,...
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
Horoscop luni, 21 iunie. O zodie dă de necaz azi: Cineva te bârfeste şi te...
Mormane de bani pe jos! Ce s-a întâmplat în ziua de Rusalii la mormântul lui...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...