Prima reacție a Ambasadei SUA după ce un elicopter militar american a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle din București

Prima reacție a Ambasadei SUA după ce un elicopter militar american a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle din București
Un elicopter militar american a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle din București
Publicat: 15/07/2021, 13:09
Actualizat: 15/07/2021, 13:16

Ambasada Statelor Unite la București a oferit prima reacție după ce un un elicopter militar a aterizat de urgență în sensul giratoriu de la Piața Charles de Gaulle.

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București a transmis că a luat la cunoștință despre incidentul care a avut loc azi dimineață în Capitală și că urmărește îndeaproape evoluțiile.

„Ambasada SUA a luat cunoștință de incident și urmărește îndeaproape evoluțiile. Înțelegem că nu au existat răniți. Lucrăm alături de partnerii noștri români pentru rezolvarea situației și vom furniza informații actualizate pe măsură ce vor deveni disponibile”, a comunicat Biroul de Presă al Ambasadei SUA.

Oficialii americani precizează că lucrează împreună cu partenerii români pentru rezolvarea acestei situații.

„În orele următoare vor fi furnizate informații actualizate pe măsură ce ele vor fi disponibile”, mai precizează oficialii americani.

Un elicopter militar american a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle din București. În timpul aterizării, a doborât cu elicea doi stâlpi de iluminat, care în cădere au avariat două autoturisme.

Înainte de a ateriza forțat, echipajul elicopterului informase că există probleme tehnice, iar polițiștii au oprit, de urgență, traficul. Aparatul a reușit să aterizeze pe șosea, în centrul Capitalei și, din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Elicopterul implicat în accident a zburat la o altitudine foarte mică, înainte de a ateriza forțat, printre clădirile din zona Bulevardului Aviatorilor.

Aparatul este un Black Hawk multi-scop și, potrivit informațiilor, participa la antrenamentul desfășurat în pregătirea Zilei Aviației Române, sărbătorită pe 20 iulie.

Militarii americani și polițiștii români fac verificări la fața locului

În acest moment, militarii americani și polițiștii români fac verificări la fața locului. Va fi formată o comisie de specialiști, la nivelul armatei americane, pentru a stabili care a fost exact cauza acestui incident.

În urma incidentului, Parchetul Militar a deschis un dosar penal. Procurori de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-au deplasat în Piaţa Charles de Gaulle din Capitală pentru a cerceta împrejurările în care un elicopter american a aterizat forţat joi şi a lovit doi stâlpi de iluminat.

Traficul este restricţionat complet joi între Piaţa Charles de Gaulle şi Statuia Aviatorilor şi parţial pe Calea Dorobanţilor, iar spre Arcul de Triumf se circulă pe un singur sens

Elicopterul Black Hawk este o aeronavă folosită de foarte mulți ani de armata Statelor Unite ale Americii. Piloții americani se bazează foarte mult pe acest tip de aeronavă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase