Ambasadorul Ucrainei în Germania, după ce polițiștii din Berlin au interzis și arborarea steagurilor ucrainene pe 9 mai, pe lângă cele rusești: „Suntem șocați”

Ambasadorul Ucrainei în Germania, după ce polițiștii din Berlin au interzis și arborarea steagurilor ucrainene pe 9 mai, pe lângă cele rusești: „Suntem șocați”
Drapelul Ucrainei / FOTO - Pixabay
Publicat: 07/05/2022, 19:57
Actualizat: 07/05/2022, 20:07

Poliția germană din Berlin a interzis arborarea steagurilor rusești și ucrainene, pe 8 și 9 mai, în locurile de comemorare a celui de-Al Doilea Război Mondial, în timpul evenimentelor care marchează aniversarea sfârșitului războiului în capitala germană.

Ambasadorul Ucrainei în Germania, Andriy Melnyk, s-a arătat indignat de această interdicție, despre care a spus că echivalează cu acordarea aceluiași tratament și victimei și agresorului în invazia Rusiei în Ucraina.

„Suntem șocați de faptul că poliția din Berlin a interzis steagurile legate de Ucraina pe 8 și 9 mai. Aceasta este o palmă dată Ucrainei și poporului ucrainean”, a declarat el.

De asemenea, drapelurile autoproclamatelor republici populare Donețk și Luhansk, precum și simbolurile de război rusești V și Z vor fi interzise în timpul ceremoniilor de duminică și luni, relatează Digi 24, care citează BBC.

Rușii sărbătoresc victoria asupra Germaniei naziste pe 9 mai, iar în Europa de Vest sfârșitul războiului pe continent este comemorat pe 8 mai.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase