TEST IQ cu 10 întrebări, la care și geniile greșesc | Prima: Câte pătrate sunt în imagine?

Publicat: 05/04/2022, 09:41
Actualizat: 05/04/2022, 09:44

Următorul test IQ cu 10 întrebări a pus la încercare chiar și cele mai strălucite genii. Crezi că îl poți rezolva în timp record?

Veți găsi cele 10 întrebări ale testului în galeria foto de mai sus.

IQ-ul (Intelligence Quotient) reprezintă măsura inteligenței umane exprimată printr-un număr rezultat în urma susținerii unui test standardizat, raportat la vârsta cronologică.

Cei mai mulți oameni se situează în jurul valorii de 100 (în intervalul 90-110), având o inteligență medie.

O valoare peste 120 este inteligența superioară, iar de la 130 în sus deja vorbim de genii. Vezi găsi cele 10 întrebări ale testului în galeria foto de mai sus.

Cum se măsoară IQ-ul?

Chiar dacă testele de inteligență standardizate pot măsură coeficientul de inteligență începând cu vârstă de aprozimativ 3 ani și până la vârstă de 90 de ani, o evaluare complexă și valoroasă a abilităților cognitive (atât verbale, cât și non-verbale) poate fi făcută după vârstă de 6 ani.

Pentru a putea lua decizii potrivite în privința planului educațional al unui copil, este imperios necesar fie evaluate cele două componente majore ale inteligenței: cea non-verbală (inteligență fluidă, moștenită genetic) și cea verbală (inteligență cristializata, câștigată prin educație).

Valoarea IQ-ului oferă o perspectivă legat de performanța academică și profesională a unui individ evaluat. Veți găsi cele 10 întrebări ale testului în galeria foto de mai sus.

Fiecare ființă umană se naște cu un potențial de inteligență moștenit genetic de la predecesorii săi. Discutăm despre inteligența nativă (inteligența fluidă).

Inteligența nativă este testată cu puzzle-uri, serii de imagini și numere, identificarea unei structuri logice pattern etc.

Inteligența cristalizată presupune teste IQ care implică diferite concepte verbale: bogăția vocabularului unei persoane, capacitatea de a înțelege și utiliza cuvinte sau expresii cu grad crescut de abstractizare, capacitatea de a face raționamente verbale, înțelegerea și reacționarea corectă la situațiile sociale, de „bun-simț”.

Veți găsi cele 10 întrebări ale testului în galeria foto de mai sus.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult