VIDEO | Centura orașului Slatina, inaugurată. Tronsonul are 21 de kilometri și face parte din Drumul Expres Craiova-Pitești

Publicat: 29/07/2022, 13:48

De joi dimineața se circulă pe lotul 2 al tronsonului 2 Piatra Olt – ieșire Slatina, în lungime de 21,35 km, de pe primul Drum Expres din România, Craiova – Pitești. Șoferilor nu le vine nici acum să creadă că în sfârșit pot circula fără restricțiile de circulație din oraș.

Centura a fost deschisă joi dimineața, în jurul oreo 10:00, după ce șoseaua a fost verificată, în prealabil, de o comisie CNAIR. Șoferii sunt încântați că nu vor mai fi nevoiți să treacă prin aglomerația din oraș ca să meargă spre București.

„Sunt foarte bucuros. Ne bucurăm că i-au dat drumul. Se circula foarte greu, era foarte mult timp pierdut în trafic”, a spus un șofer.

Localnicii spun că așteptau momentul de ani buni.

„Aștept de 30 de ani să-i dea drumul. E un moment istoric pentru orașul nostru. Sunt foarte emoționat. Chiar nu am cuvinte. Mă învârt de o oră pe aici. Pur și simplu am vrut să vâd cum e și să fiu printre primii care trec. Mi se pare că e chiar un drum european”, a mai spus un șofer.

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri spun că după inaugurare se circulă, în total, pe o infrastructură rutieră de aproximativ 40 km de la intrarea în Balș până la ieșirea din Slatina.

„Comisia de recepție din cadrul DRDP Craiova și comisia CNAIR au verificat pentru ca totul să fie în reglulă și din punctul de vedere al siguranței circulației și din punct de vedere al drumului. S-a semnat procesul verbal de recepție. Este un tronson foarte important pentru a scoate traficul din orașul Slatina. Nu vom mai avea astfel blocaje în cele două orașe Slatina și Balș”, a declarant Cosmin Călin, directorul DRDP Craiova.

În data de 21 aprilie 2022 a fost deschis circulației lotul 1 al a tronsonului 2 (18,5 km) de la intrarea în Balș până în localitatea Piatra Olt. Drumul expres Craiova – Pitești este împărțit în patru loturi, are o lungime totală de 121 de km, prevede câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri lățime fiecare, fără bandă de urgență, acostamente de câte 1,5m pe fiecare parte și o bandă mediană cu separator lată de 3 metri.

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima TV în judetele Dolj și Olt, iar din anul 2008 a fost corespondent al postului Realitatea TV. În anul citeste mai mult