VIDEO: John Florescu, „omul din umbră” al lui David Frost. Prima negociere de salariu: „Tu ai zis 80.000 și eu am scris 100.000 de dolari”

Publicat: 30/07/2023, 17:33

”Omul din umbră” al celui mai cunoscut star de televiziune, David Frost, este chiar un român. John Florescu, jurnalist și celebru producător TV a fost invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA. Acesta își are originile în România. El este fiul cunoscutului istoric Radu Florescu și este descendent al unei vechi familii boiereşti din Ţara Românească. A studiat istorie, politologie, filozofie şi economie la Boston College (SUA) şi la Oxford (Marea Britanie). Timp de două decenii a fost ”omul din umbră” al faimosului David Frost de la BBC. A produs peste 150 de ore de emisiuni de televiziune pentru reţele precum CBS, HBO, BBC, The History Channel, Discovery-Times, PBS, Disney. A intervievat şase preşedinţi ai Statelor Unite.

În cadrul podcastului John Florescu a povestit despre invitații care l-au fascinat cel mai multe dintre personalitățile pe care le-a intervievat de-a lungul timpului. Printre acestea se numără Margaret Thatcher, Muhammad Ali și Jacques Cousteau.

A fost două decenii ”omul din umbră” al faimosului David Frost de la BBC

John Florescu este considerat omul din umbră al celebrului star american David Frost, cei doi având o colaborare de lungă durată:

”Da, este un om minunat, extraordinar fiindcă a fost foarte generos și nu vorbim de bani, vorbim de caracter” a declarat John Florescu în cadrul podcastului unde a povestit și cum au început cei doi să lucreze împreună, dar și cine a fost David Frost în spatele camerelor de filmat:

Am avut primul contract cu David Frost pentru 1 an și am făcut o serie despre candidații prezidențiali, 13 seriale cu președinții Statelor Unite care sunt în viață. După un an de colaborare, eram cu el în avion și David mi-a spus: «John a fost a fost un an extraordinar și eu te-am angajat permanent ca președinte în firma mea, aici în America și atuncea trebuie să discutăm de bani”.

El a scos o hârtie albă și a rupt-o în două. M-a întrebat care cred eu este salariul corect. Deci ok, am gândit eu. Am câțiva ani experiență, am avut succes acolo, dar nu vreau pun prea mult fiindcă va spune nu, așa că am scris 80.000 dolari pe an. Și el a scris ceva și mi-a spus să-i dau hârtia pe care o deschide.

«Tu ai zis 80.000 și eu am scris 100.000 de dolari. Eu sunt șeful, va fi 100.000 de dolari” a povestit John Florescu cum a decurs prima sa negociere de salariu cu David Frost.

În 2013 starul britanic a decedat, iar înmormântarea sa a avut loc chiar la celebra catedrală Westminster, la înmormaântare fiind prezente numeroase personalități și chiar prințul Charles:

”A fost la Westminster Church. Charles a venit și 600 de persoane din Anglia au fost prezente. Evident a fost un moment trist, dar când a intrat Mr. Bean și a spus bună ziua, a fost amuzant” a povestit John Florescu despre amplitudinea evenimentului generat de decesul lui David Frost. 

Personalitățile care l-au fascinat: Margaret Thatcher, Muhammad Ali și Jacques Cousteau

Printre personalitățile pe care le-a cunoscut de-a lungul carierei, pe jurnalistul Jhon Florescu l-au impresionat cel mai mult  Margaret Thatcher, Muhammad Ali și Jacques Cousteau:

Margaret Tatcher a fost impresionantă. Deși am intervievat mulți șefi de stat, în primul rând Margaret Tatcher vorbea simplu. Îți lăsa impresia că dorește să o convingi tu despre subiect, dar își dorea ca tu să gândești ca ea” a descris-o jurnalistul pe ”doamna de fier” a Marii Britanii.

El a amintit și câteva dintre declarațiile pe care fostul premier britanic le-a făcut cu sinceritate în interviuri. Despre fostul lider sovietic, Mihail Gorbaciov, Margaret Tatcher a menționat că este un om cu care poate facă business.

Pe Muhammad Ali l-a intervievat când era deja cunoscut ca cel mai bun boxer al secolului, iar în ceea ce-l privește pe Jacques Cousteau, jurnalistul a fost fascinat de faptul că a arătat pentru toată lumea ce există pe planeta care 70% este de fapt apă. Deschidem lumea și vedem cu el” a menționat John Florescu.

Urmărește podcastul integral cu John Florescu, pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
ȘOCANT! Cum arată un hamburger de la McDonald’s după ce a fost ținut timp de...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
S-A DECIS PLATA a câte 3.000 de euro pe lună. Banii intră direct ÎN CONTUL...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Motivul pentru care Paula Seling a vrut să plece definitiv din România: ”Drumul meu era...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Jami Gertz, cea mai bogată actriță de la Hollywood. „Mă aflu într-un moment al vieții...