VIDEO | Nicolae Ciucă și comisarul european pentru Coeziune semnează un nou acord pentru fonduri UE

Publicat: 05/10/2022, 14:09

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, înaintea ședinței de Guvern, că va semna împreună ci Elica Ferreira, comisarul european pentru Coeziune şi Reforme, un nou acord de parteneriat, în baza căruia România va beneficia de finanţări de 31 de miliarde de euro.

„Am plăcerea să anunț că în această după-amiază, împreună cu domnul ministru Boloș, vom avea o întâlnire cu doamna comisar pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira. Întâlnirea va avea loc la Alba Iulia. În cadrul întâlnirii vom semna un nou acord de parteneriat cu Uniunea Europeană. Practic, prin acest nou acord, vom concretiza încă o oportunitate pentru ceea ce înseamnă finanțarea proiectelor de infrastructură de transport, din domeniul sănătății, din domeniul digitalizării, dar și din domeniul programelor de educație, a celor de ocupare a forței de muncă, de incluziune și demnitate socială”, a afirmat Nicolae Ciucă, la debutul ședinței Executivului.

„Acești bani să fie folosiți eficient”

Șeful Guvernului a precizat că este vorba de un acord în valoare de 31 de miliarde de euro. „Aici trebuie să fim cât se poate de clari: este vorba despre faptul că avem 30 de miliarde alocați prin PNRR, alte 31 de miliarde prin fondurile de coeziune. Trebuie să facem tot ceea ce ne stă în putință astfel încât acești bani să fie folosiți eficient, astfel încât acești bani să fie folosiți cu înțelepciune și viziune pentru a putea să modernizăm și să transformăm tot ceea ce este cuprins în programele noastre, asumate atât la nivelul Guvernului, dar și cele agreate cu Uniunea Europeană”, a spus premierul.

Conform agendei oficiale a Guvernului, întrevedere cu Elisa Ferreira, comisar European pentru Coeziune și Reforme este programată la pra 16:00, în Alba Iulia. Tot aici, de la 16:30 este anunțată participare la ceremonia de semnare a Acordului de Parteneriat 2021-2027 dintre România și Comisia Europeană.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anuluiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase