AVEM IMAGINILE! Șeful ANPC a ajuns la Taverna Racilor în Herăstrău. „Nu sunt respectate exigențele minimale” – FOTO și VIDEO

Publicat: 22/09/2023, 10:44
Actualizat: 22/09/2023, 13:23

Horia Constantinescu, şeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC),  a ajuns la Taverna Racilor în Herăstrău. Paul Nicolau, cunoscut drept „Pescobar”, a reacționat joi, după ce Protecţia Consumatorilor a anunțat că a dispus închiderea, pe o perioadă de până la un an, a restaurantului. Potrivit informațiilor reporterilor Gândul, aflați la fața locului, George Simion a ajuns și el, în această dimineață, la localul din Herăstrău.

Localul a fost controlat de șase ori pe parcursul verii și de fiecare dată ANPC a aplicat amenzi și a confiscat alimente stricate. La ultimul control, din 15 septembrie, ANPC a decis închiderea temporară a unității pentru abateri repetate.

„Pescobar” spune că, de fapt, restaurantul său este deschis, că a fost închis doar o zi, în urmă cu trei luni, când au fost remediate neregulile constatate de ANPC și că, zilnic, vinde între 1.000 și 1.500 de kilograme de pește și de fructe de mare.

Șeful ANPC: „Nu sunt respectate exigențele minimale”

Șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, a declarat, la Antena 3, că restaurantul nu respectă „exigențele minimale”.

„Cred că cea mai importantă dintre abateri este modul în care acest operator economic depozitează, transportă și gestionează produsele din pește și similare acestora, despre care cu toții știm că au un potențial negativ asupra sănătății omului, în condițiile în care nu sunt respectate exigențele minimale”, a declarat Horia Constantinescu, la Antena 3 CNN.

Patronul „Taverna Racilor”: „Așa sunt scoicile. Verzi. Habar nu aveți de fructele de mare”

Proprietarul restaurantului din Herăstrău, Paul Nicolau, cunoscut ca „Pescobar”, spune că este victima unui „linșaj mediatic”, motivând că „așa sunt scoicile.”

„Surprize, surprize. În acest moment m-a anunțat managerul meu de la Herăstrău că oamenii domnului Horia, comisarul ANPC, este la Taverna Racilor din Herăstrău. Haideți să vedem ce se va întâmpla și astăzi, în urma linșajului mediatic. Da, noi am reglat tot ce era de reglat, am făcut tot ce ni s-a spus. Acele poze au fost de acum trei luni de zile. Nu s-a găsit nimic putrezit, nu s-a găsit nimic stricat, nu s-a găsit nimic, nimic, nimic.

Da, era mizerie de la ulei lângă roată. Recunoaștem, erau tăvile acelea în convectomat murdare. Recunoaștem scoicile. Scoicile sunt Halcheff de Noua Zeelandă și sunt verzi, că habar n-aveți de fructe de mare, așa sunt ele verzi”, afirmă Pescobar, pe paginile sale de socializare.

Anunțul ANPC privind închiderea restaurantului Taverna Racilor Herăstrău

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a anunțat, marți, printr-un comunicat de presă, că inspectorii au închis pentru o perioadă de la 6 luni la un an restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău, după ce au găsit nereguli și au aplicat amenzi la toate controalele pe care le-au făcut pe parcursul verii. ANPC, care a făcut acest anunț, a publicat imagini cu scoici putrede, somon mucegăit și instrumente mâncate de rugină în bucătăria localului. Restaurantul nu avea nici autorizație de la primărie, conform ANPC.

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a desfășurat, în perioada 1 iunie – 15 septembrie, mai multe acțiuni de control la Taverna Racilor Herastrau – București, Sector 1, Parc Herăstrău, administrată inițial de SC Nedsea SRL, iar în prezent de SC Commercial Diplomatic Club SRL (societati promovate în media de Paul Nicolau, cunoscut ca și Pescobar).

CITIȚI ȘI:

FOTO-VIDEO. „Scandal la Taverna Racilor” / Administratorul refuză să semneze actele prin care restaurantul va fi închis/Pescobar: „Execuție în direct”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
BANII românilor vor fi CONFISCAȚI. Decizia anunțată pe 2 Mai de Guvern: E funcțional sistemul
Putin vrea să distrugă NATO. N-are curaj să atace, dar aplică o strategie perversă
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern