Ziua Culturii Naționale. Poeme eminesciene traduse în limba turcă și puse în scenă de studenții UNATC

Ziua Culturii Naționale. Poeme eminesciene traduse în limba turcă și puse în scenă de studenții UNATC
Publicat: 14/01/2022, 14:46
Actualizat: 14/01/2022, 14:48

Institutul Cultural Român ”Dimitrie Cantemir” din Istanbul continuă seria manifestărilor culturale de marcare a evenimentelor din agenda de diplomație publică și culturală, cu ocazia celebrării Zilei Culturii Naționale – 2022, sărbătorită în fiecare an pe data de 15 ianuarie.

Reprezentanța culturală de la Istanbul, în colaborare cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” din București (UNATC), vor prezenta un proiect inedit, în cadrul resursei social-media, tradus și subtitrat pentru publicul iubitor de cultură din Turcia.

Mai multe poeme eminesciene au fost traduse în limba turcă și vor fi puse în scenă de talentați studenți la actorie, anul II, de la UNATC, dând astfel viață operei marelui poet român, Mihai Eminescu.

Vor interpreta:

  • Valentina Boldurescu /„Dorință”;
  • Teodora Crișan /„Revedere”;
  • Radu Ștefan Bănică / „Ce te legeni codrule”;
  • Bianca Archip / „La Steaua”;
  • Ciprian Chiujdea /„Iubind în taină”.

Conceptul artistic îi aparține profesorului de actorie și regizor de teatru, Ștefana Samfira.

”Proiectul face parte din ciclul de manifestări culturale de promovare a operei eminesciene și a tinerilor actori români, în spațiul cultural turcesc”, au precizat reprezentanții ICR Istanbul.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase