Epopeea în jurul LOGO-ului stațiunii Mamaia continuă. Concurs național pentru găsirea identității de brand a celei mai scumpe locații de pe litoral

Epopeea în jurul LOGO-ului stațiunii Mamaia continuă. Concurs național pentru găsirea identității de brand a celei mai scumpe locații de pe litoral
Publicat: 18/07/2023, 11:57
Actualizat: 18/07/2023, 12:00

„Lansarea campaniei de promovare a fost grav afectată de asocierea brandului Mamaia cu elemente grafice care nu reprezintă esenţa acestuia”, a punctat Organizaţia de Management al Destinaţiei (OMD) Mamaia – Constanţa, care a și anunţat că îşi încheie colaborarea cu agenţia de creaţie care a propus pentru noua identitate de brand a staţiunii, un logo cumpărat de pe internet. Mai mult, se doreşte realizarea unui concurs naţional de soluţii în procesul de branding al staţiunii Mamaia. OMD a precizat că nu a făcut încă nicio plată din acest contract.

OMD, despre prejudiciului de imagine suferit de staţiunea Mamaia în ultimele zile

OMD a transmis marţi, printr-un comunicat de presă, că a hotărât să îşi încheie colaborarea cu agenţia de creaţie grafică, Blue Sky Advertising SRL, precizând că această decizie a fost luată în unanimitate de către membrii prezenţi la Adunarea Generală a Acţionarilor, de luni.

“Decizia conducerii OMD de a pune capăt colaborării cu Blue Sky Advertising SRL vine ca urmare a prejudiciului de imagine suferit de staţiune, în ultimele zile. Lansarea campaniei de promovare a fost grav afectată de asocierea brandului Mamaia cu elemente grafice care nu reprezintă esenţa acestuia. Odată cu rezilierea contractului, elementele de branding propuse de agenţie, logo, slogan, manual de identitate vizuală, nu vor mai fi folosite de OMD. În condiţiile în care drepturile de proprietate intelectuală nu vor fi transferate, în cadrul contractului nu va fi efectuată nicio plată”, se arată în comunicat.

„Un juriu de specialitate, selectat la nivel naţional, va evalua propunerile tuturor agenţiilor şi artiştilor grafici”

OMD a menţionat că doreşte să organizeze un concurs naţional de soluţii pentru realizarea unui brand care să reflecte corect identitatea staţiunii Mamaia.

“Având în vedere interesul crescut în legătură cu acest subiect atât din partea publicului larg, cât şi din partea specialiştilor din industrie, OMD va organiza, în perioada următoare, un concurs naţional de soluţii, pentru crearea unui brand nivelul standardelor internaţionale actuale, care să reflecte corect identitatea staţiunii Mamaia.

Un juriu de specialitate, selectat la nivel naţional, va evalua propunerile tuturor agenţiilor şi artiştilor grafici, care vor alege să se înscrie în competiţie. Pentru a încuraja o participare cât mai largă, OMD îşi anunţă şi intenţia de a oferi premii pentru propunerile selectate.

Detaliile cu privire la condiţiile de participare vor fi oferite în perioada următoare, însă, pentru obţinerea celui mai bun rezultat, concursul se va întinde pe o perioadă de timp care să permită artiştilor grafici dezvoltarea de creaţii unice, în baza brief-ului oferit,” a mai anunţat OMD Mamaia – Constanţa.

„Brandul înseamnă mult mai mult decât exprimarea sa grafică”

Primăria Constanţa a anunţat vineri, că staţiunea Mamaia are un nou logo şi un nou slogan: “Unde distracţia întâlneşte marea.”

Organizaţia de Management al Destinaţiei Mamaia-Constanţa a anunţat, sâmbătă, că renunţă la logo-ul propus de agenţie, după ce presa a relatat că acesta poate fi cumpărat de pe internet, nefiind creat special. ”Mamaia nu poate avea un brand turistic similar cu un complex rezidenţial din Spania”, au transmis reprezentanţii OMD.

”În primul rând le mulţumim tuturor celor care au sesizat similitudinea. Tocmai din acest motiv am comunicat public forma brandului. Valoarea logo-ului nu este de 16.000 de euro, ci de 800 de euro, aproximativ 5% din contract. Restul fondurilor sunt alocate către alte produse şi servicii. Brandul înseamnă mult mai mult decât exprimarea sa grafică”, au transmis reprezentanţii OMD, conform unui comunicat al Primăriei Constanţa.

„Am avut un anumit timp la dispoziție ca să livrăm tot brandingul”

Managerul firmei căreia i-a fost atribuit contractul de identitate de brand a recunoscut că logoul a fost cumpărat de pe site-urile de stock, nu ’’realizat’’ așa cum se menționează în descrierea achiziției de pe SEAP.

’’Într-adevăr, acel simbol a fost preluat, dar am lucrat foarte mult la manualul de identitate. Am avut un anumit timp la dispoziție ca să livrăm tot brandingul. (…) Nu pot să vă spun cu cât am cupărat sigla, este confidențial’’, a declarat pentru ’’Dobrogea Live’’ administratorul firmei Blue Sky Advertising, Maria Emanuela Huruială.

CITIȚI ȘI:

SCANDAL în jurul „identității” celei mai scumpe stațiuni de pe litoralul românesc. Cum s-au plătit aproape 20.000 de euro pe un logo de câțiva euro

Uite LOGO-ul, nu este LOGO-UL! Stațiunea Mamaia rămâne fără „identitate” de brand. Reprezentanţii OMD renunţă la logo-ul propus de agenţie

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Cât de frumoasă e iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Șapte reguli care te vor ajuta să economisești mulți bani
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ