Nicușor Dan: Stimulentul financiar pentru donarea de plasmă este ilegal. Vom convinge oamenii să doneze gratuit/ Firea: Este de un cinism îngrozitor

Nicușor Dan: Stimulentul financiar pentru donarea de plasmă este ilegal. Vom convinge oamenii să doneze gratuit/ Firea: Este de un cinism îngrozitor
Publicat: 30/09/2020, 18:56

Nicuşor Dan, primarul ales al Capitalei, a declarat miercuri că proiectul privind stimularea financiară a celor care donează sânge şi plasmă este ilegal și va fi stopat. În replică, Gabriela Firea spune că 400 de pacienți au fost salvați în urma adoptării proiectului de către Consiliul general și că sistarea programului de acordare a câte 1.000 de euro donatorilor de plasmă este „crimă” pentru cei care au nevoie de acest tratament.

Stimulentul pentru donarea de plasmă va fi stopat de noul primar al Capitalei

„În primul rând, acele proiecte care sunt ilegale vor înceta. Proiectul privind stimulentul pentru donarea de plasmă este ilegal, pentru că şi în România, şi în Uniunea Europeană, să-i stimulezi financiar pe cei care donează sânge este ilegal. De ce este această politică? Pentru că încurajezi astfel oameni care nu sunt neapărat sinceri şi pot să-i pună în pericol pe cei cărora le donează sânge. Din acest motiv, acest program va fi stopat şi bineînţeles vom încerca să stimulăm oamenii să doneze gratuit sânge, plasmă pentru vindecarea altor oameni”, a declarat Nicuşor Dan miercuri, potrivit Agerpres.

Nicușor Dan promite că nu va sista subvențiile pentru căldură: Nu poţi pune oamenii să plătească pierderile pe care tu singur, ca autoritate publică, le faci în reţea

Întrebat dacă subvenţiile vor fi tăiate, el a răspuns: „Nu. Oriunde în lumea civilizată există o subvenţie pentru transportul public, pentru că asta duce la o reducerea poluării. În ceea ce priveşte subvenţia pentru termie, nu poţi pune oamenii să plătească pierderile pe care tu singur, ca autoritate publică, le faci în reţea”.

Gabriela Firea: „Acest om este de un cinism îngrozitor”

În replică, Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan de cinism și spune că nu-i pasă de oameni. Firea susține a avut inițiativa acestui program, prin care se acordă 1.000 de euro donatorilor de plasmă, pentru că Guvernul Orban nu a făcut nimic în acest sens.

„400 de pacienti de la ATI salvați prin proiectul propus de mine și votat de Consiliul general, care prevede acordarea unui stimulent financiar de 1.000 de euro donatorilor de plasmă sanguină, atât de necesară pentru vindecarea pacienților COVID 19 cu forme grave. Acest program trebuie să continue!

Azi, Dl Nicusor Dan a anunțat că îl va anula, pentru că ar fi “ilegal”! Este un proiect perfect legal! În toată lumea civilizată sunt astfel de proiecte care salvează vieți!

Resping ferm această acuzație și atrag atenția că acest om este de un cinism îngrozitor și nu-i pasă absolut deloc de oameni!

400 de pacienti de la ATI salvati prin proiectul propus de mine si votat de Consiliul general, care prevede acordarea…

Publicată de Gabriela Firea pe Miercuri, 30 septembrie 2020

În doar o lună, avem 130 de persoane care au avut Covid, s-au vindecat și au dezvoltat anticorpi, care au donat plasmă prin programul nostru. Asta înseamnă că pot fi salvați 400 de pacienți cu forme severe! Tratamentele deja au început și dau roade! (…)

Este crimă ce face acest individ! Să oprești un program care salvează vieți, doar pentru că l-am inițiat eu! Să se uite în ochii familiei unui bolnav grav de Covid și care are nevoie urgent de plasmă! Să vedem: mai anulează programul? Guvernul PNL nu a făcut nimic la acest capitol. Este criză de plasmă în întreaga țară. De aceea a trebuit să luăm noi o astfel de inițiativă, pentru a salva vieți!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Profeția lui Elon Musk: „A mai rămas doar un an”
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”