Nicușor Dan, „evaziv” în privința înscrierii în PNL: Deocamdată îmi concentrez „toate energiile” pe problemele Capitalei. Situația e gravă

Redactor:
Lucreția Soare
Nicușor Dan, „evaziv” în privința înscrierii în PNL: Deocamdată îmi concentrez „toate energiile” pe problemele Capitalei. Situația e gravă

Nicuşor Dan, primarul ales al Capitalei, nu exclude înscrierea în PNL până la finalul mandatului, însă deocamdată este decis să își concentreze „toate energiile” pe problemele Capitalei. Dan crede că momentul decisiv al alegerilor a fost acela când PNL a anunțat că-l susţine pentru Primăria Capitalei.

Nicușor Dan spune că, în acest moment, nu își pune problema înscrierii în PNL, însă nu exclude această variantă

Primarul ales al Capitalei crede că, dacă dreapta nu ar fi propus un candidat unic, probabilitatea ca Gabriela Firea să obțină un nou mandat ar fi fost mult mai mare.  

„Îmi doresc ca toate energiile mele să se concentreze pe administrarea Bucureştiului, pentru că situaţia e gravă”, a declarat Nicușor Dan pentru Adevărul. El a precizat că îi este recunoscător premierului și liderului PNL Ludovic Orban pentru „decizia decisivă pentru locale” din februarie de al- susține pentru Primăria Capitalei, pentru că susținerea pe care a primit-o din partea PNL a fost „consistentă”. Nicușor Dan a precizat că este vorba, în primul rând, de o susținere logistică.

„Noi am câştigat la 5% faţă de PSD. Dacă era un candidat PNL şi unul USR-PLUS, ar fi fost primar Firea, iar PSD intra în forţă pentru parlamentare. Ne-a trecut glonţul pe la ureche”, a mai spus Nicușor Dan.

Nicuşor Dan vrea un parteneriat şi cu PMP   în Consiliul General, deşi PNL şi USR PLUS au majoritate

Dan mai spune că, în acest moment, la Primăria Capitalei diferența dintre voturile obținute de el și cele pentru Gabriela Firea este de aproximativ 30.000 de voturi, ceea ce  reprezintă cam 5% dintre voturile valabil exprimate și că „diferența e atât de mare” încât i se pare inutilă renumărarea.

„Acum urmează ca BEC să valideze numerele. Acum în CMGB sunt 12 consilier PNL, 17 din partea USR PLUS, 5 din partea PMP şi 21-22 din partea PSD. Majoritatea simplă e 28. Eu aş vrea o majoritate şi cu PMP. Aş vrea ca o majoritate cu PMP să fie şi la primăriile de sector”, mai spune Nicușor Dan, citat de Adevărul.

Dan mai spune că, pentru USR, care acum e USR-PLUS, testul adevărat e la parlamentare. „La locale în sfârşit multe organizaţii şi locale şi judeţene au consilieri. La nivel local testul adevărat e peste patru ani. La nivel naţional e peste 3 luni”, spune primarul ales al Capitalei.

Nicușor Dan: Sistemul de termoficare are probleme majore. Suntem aproape de colaps

„Sistemul de termoficare are probleme majore. S-a triplat apa folosită pentru a menţine apa în instalaţii. Lucrul relavant e că dacă ai ajuns la 2.5 tone nu se mai poate. Suntem aproape de colaps. Ce am spus în campanie şi ce repet şi acum. O să avem în iarnă sute de avarii şi că ceea ce promit eu e că vom pregăti un management de avarii, pentru ca orice avarie să fie remediată în cel mai scurt timp posibil”, mai spune Dan despre problemele Capitalei.

Nicuşor Dan, primarul ales al Bucureştiului, a anunţat că ar vrea ca în noua majoritate să a Consiliului General al Municipiului Bucureşti să fie cooptat şi PMP, ceea ce ar însemna o colaborare între PNL, USR-PLUS şi PMP. În vară, alianţa condusă de Cioloş şi Barna s-au opus alierii cu partidul lui Traian Băsescu.

 

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Râzi cu lacrimi! Ce a făcut Maricica, o prostituată dintr-un bordel din Vaslui, după ce...
S-a descoperit ce se întâmplă în corpul uman după lunile de izolare din cauza COVID-19!
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Obsesia dubioasă a lui Ceaușescu! Ce obliga oamenii de lângă el să-i facă zilnic. Doamne..
COVID-19 sau o simplă răceală? Medicul Cristian Oancea îţi spune când e cazul să te...
Un bărbat din Mediaș, infectat cu COVID-19, a murit așteptând să se elibereze un pat...
Râzi cu lacrimi! Ce a făcut Maricica, o prostituată dintr-un bordel din Vaslui, după ce...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
I se spunea AMAZOANA și dădea gata orice BĂRBAT. Niciunul nu rezista la așa „tehnică”
Veste genială pentru pensionari! Apare un nou tip de pensie în România. Cine va putea...
BOMBĂ! Explicația din spatele declarațiilor disperate ale lui Dan Bittman. Legătura cu părinții lui morți
Câtă sare se pune la varza murată la butoi pentru iarnă? Reţetă completă
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Care sunt cele 5 familii mult mai puternice decât masonii sau iluminatii, care s-ar putea...
Inchide