Nicușor Dan: Stimulentul financiar pentru donarea de plasmă este ilegal. Vom convinge oamenii să doneze gratuit/ Firea: Este de un cinism îngrozitor

Redactor:
Lucreția Soare
Nicușor Dan: Stimulentul financiar pentru donarea de plasmă este ilegal. Vom convinge oamenii să doneze gratuit/ Firea: Este de un cinism îngrozitor

Nicuşor Dan, primarul ales al Capitalei, a declarat miercuri că proiectul privind stimularea financiară a celor care donează sânge şi plasmă este ilegal și va fi stopat. În replică, Gabriela Firea spune că 400 de pacienți au fost salvați în urma adoptării proiectului de către Consiliul general și că sistarea programului de acordare a câte 1.000 de euro donatorilor de plasmă este „crimă” pentru cei care au nevoie de acest tratament.

Stimulentul pentru donarea de plasmă va fi stopat de noul primar al Capitalei

„În primul rând, acele proiecte care sunt ilegale vor înceta. Proiectul privind stimulentul pentru donarea de plasmă este ilegal, pentru că şi în România, şi în Uniunea Europeană, să-i stimulezi financiar pe cei care donează sânge este ilegal. De ce este această politică? Pentru că încurajezi astfel oameni care nu sunt neapărat sinceri şi pot să-i pună în pericol pe cei cărora le donează sânge. Din acest motiv, acest program va fi stopat şi bineînţeles vom încerca să stimulăm oamenii să doneze gratuit sânge, plasmă pentru vindecarea altor oameni”, a declarat Nicuşor Dan miercuri, potrivit Agerpres.

Nicușor Dan promite că nu va sista subvențiile pentru căldură: Nu poţi pune oamenii să plătească pierderile pe care tu singur, ca autoritate publică, le faci în reţea

Întrebat dacă subvenţiile vor fi tăiate, el a răspuns: „Nu. Oriunde în lumea civilizată există o subvenţie pentru transportul public, pentru că asta duce la o reducerea poluării. În ceea ce priveşte subvenţia pentru termie, nu poţi pune oamenii să plătească pierderile pe care tu singur, ca autoritate publică, le faci în reţea”.

Gabriela Firea: „Acest om este de un cinism îngrozitor”

În replică, Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan de cinism și spune că nu-i pasă de oameni. Firea susține a avut inițiativa acestui program, prin care se acordă 1.000 de euro donatorilor de plasmă, pentru că Guvernul Orban nu a făcut nimic în acest sens.

„400 de pacienti de la ATI salvați prin proiectul propus de mine și votat de Consiliul general, care prevede acordarea unui stimulent financiar de 1.000 de euro donatorilor de plasmă sanguină, atât de necesară pentru vindecarea pacienților COVID 19 cu forme grave. Acest program trebuie să continue!

Azi, Dl Nicusor Dan a anunțat că îl va anula, pentru că ar fi “ilegal”! Este un proiect perfect legal! În toată lumea civilizată sunt astfel de proiecte care salvează vieți!

Resping ferm această acuzație și atrag atenția că acest om este de un cinism îngrozitor și nu-i pasă absolut deloc de oameni!

400 de pacienti de la ATI salvati prin proiectul propus de mine si votat de Consiliul general, care prevede acordarea…

Publicată de Gabriela Firea pe Miercuri, 30 septembrie 2020

În doar o lună, avem 130 de persoane care au avut Covid, s-au vindecat și au dezvoltat anticorpi, care au donat plasmă prin programul nostru. Asta înseamnă că pot fi salvați 400 de pacienți cu forme severe! Tratamentele deja au început și dau roade! (…)

Este crimă ce face acest individ! Să oprești un program care salvează vieți, doar pentru că l-am inițiat eu! Să se uite în ochii familiei unui bolnav grav de Covid și care are nevoie urgent de plasmă! Să vedem: mai anulează programul? Guvernul PNL nu a făcut nimic la acest capitol. Este criză de plasmă în întreaga țară. De aceea a trebuit să luăm noi o astfel de inițiativă, pentru a salva vieți!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Gigi Becali a început cumpărăturile de Black Friday. Cinci transferuri dintr-o lovitură la FCSB. Roş-albaştrii...
Scandal monstru! Andra a cedat, după ce Măruţă a jignit-o în direct, la TV: „Ce...
FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Antonescu! S-au văzut formele generoase în toată splendoarea lor
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
Un fost premier, după atacurile din Franţa: ”Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi”
O nouă variantă de coronavirus se răspândește în Europa. Medic: „Nu am văzut nicio variantă...
Scandal monstru! Andra a cedat, după ce Măruţă a jignit-o în direct, la TV: „Ce...
O echipă de specialişti a stabilit finalul pandemiei. Când se va termina coşmarul pentru România
Și-a FĂCUT o fotografie fix înainte să MOARĂ. Ți se ZBÂRLEȘTE pielea la ce a...
EA a fost rivala Elenei Ceaușescu, pe care soția dictatorului o ura de moarte. Cum...
BOMBĂ! Despărțire secretă în showbiz. Și-au spus ADIO după 16 ani de mariaj: ”Viața merge...
AJUTOARE DE COVID! Klaus Iohannis, veste excelentă de ultimă oră! Cine va primi bani
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
De unde vin produsele vândute de magazinele Lidl in România ?
Maria Ilioiu, de nerecunoscut! A renunțat de tot la părul roșcat
Inchide