BEC a amânat decizia în cazul sesizărilor de fraudă electorală, inclusiv situația de la Sectorul 1

BEC a amânat decizia în cazul sesizărilor de fraudă electorală, inclusiv situația de la Sectorul 1
BEC, așteptat să ia decizii privind renumărarea voturilor
Publicat: 29/09/2020, 17:03
Actualizat: 29/09/2020, 17:47

Membrii Biroului Electoral Central au amânat pentru miercuri decizia în cazul sesizărilor incluse pe ordinea de zi a ședinței programate marți, de la ora 15:00. Este vorba de zece sesizări de fraudă electorală ce vizează atât situația de la Sectorul 1, cât și din Mangalia, Constanța, Caraș Severin și Vrancea, dar și o serie de contestații și informări cu privire la procesul electoral.

Biroul Electoral Central a amânat pentru miercuri analizarea sesizărilor formulate de PSD privind renumărarea voturilor din Sectorul 1 din Bucureşti sau anularea alegerilor, au declarat surse din cadrul BEC pentru G4Media.ro.

Potrivit ordinii de zi a ședinței de marți, BEC avea de luat o decizie privind sesizarea formulată de PSD Sector 1 Bucureşti.

Candidatul PSD la Primăria Sectorului 1, Dan Tudorache, primarul în funcţie, a anunţat marţi că a solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor de la scrutinul de duminică. Tudorache i-a acuzat pe reprezentanţii USR că ar crea presiune asupra Biroului electoral de sector.

La Sectorul 1, după numărarea a 94,93% dintre voturi, Clotilde Armand are 41,06%, Daniel Tudorache (PSD) – 39,72%, iar Ioana Constantin (PMP) – 7,75%.

Schimb de replici Dan Tudorache – Clotilde Armand

Dan Tudorache, actualul edil al  Sectorului 1 și candidatul PSD pentru un nou mandat, a anunțat marți dimineață că a solicitat BEC renumărarea voturilor din acest sector, după acuzațiile de fraudă lansate de rivalii din echipa USR PLUS. Inițial, Tudorache a spus că are un avans de 200 de voturi, reprezentanții URS PLUS au susținut că Armand are aproximativ 1.000 de voturi mai mult.

„Azi-noapte, am solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor. Îmi doresc transparență totală, în primul rând pentru a elimina orice suspiciune despre furtul voturilor. Pentru că voturile reprezintă voința și speranța oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate. E normal ca într-o luptă atât de strânsă să se verifice fiecare vot. Nu sunt însă normale nici presiunile, nici manipulările”, a scris Tudorache pe pagina sa de Facebook.

Și Clotilde Armand, candidat susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Sectorului 1, a anunțat că va solicita Parchetului General să preia ancheta, după ce polițiștii au deschis un dosar penal in rem, după ce Clotilde Armand a postat luni, pe contul de Facebook, două filmări în care arată că la Primăria Sector 1 au fost descoperite teancuri de procese-verbale originale, necompletate.

Sesizări de la Mangalia, după episodul Murad

Pe ordinea de zi a BEC se află şi o sesizare a PMP Mangalia, care consideră că procesul electoral „a fost viciat de mai multe nereguli care au dus la un cumul de motive pentru a formula contestaţie”.

„Blocarea de către primarul în funcţie a accesului auto locuitorilor din zona Fluvileg Mangalia, îngrădind dreptul de a vota, punerea în aplicare a metodei de fraudare ‘suveică’, identificarea într-o secţie de vot a mai multor buletine de vot pentru primar decât numărul persoanelor care şi-au exprimat votul, (…), precum şi binecunoscutul eveniment în care a fost implicat un autoturism aparţinând grupului de firme deţinut de candidatul Mohammad Murad, maximizarea apariţiilor media ale acestui presupus incident electoral pentru a se instaura incertitudinea că Murad, candidat susţinut de PMP, ar mai putea fi votat”, sunt nereguli semnalate de PMP, potrivit Agerpres.

Surse din Poliție au dezvăluit, pentru Gândul.ro,  anchetatorii at fi găsit în automobilul de lux al omului lui Murad aproximativ 160.000 de lei (n.r. în jur de 50.000 de euro), la care s-au adăugat și o mulțime de materiale electorale. Polițiștii au deschis pe numele acestuia un dosar penal pentru mituirea alegătorilor, iar atât banii cât și materialele de propagandă au fost indisponibilizate.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York