Dosar penal după acuzațiile de fraudare a votului din Sectorul 1. Clotilde Armand: „Astăzi voi solicita Parchetului General al României să preia ancheta”

Dosar penal după acuzațiile de fraudare a votului din Sectorul 1. Clotilde Armand: „Astăzi voi solicita Parchetului General al României să preia ancheta”
Clotilde Armand încă nu a fost validată în funcția de primar! Instanța a amânat decizia finală
Publicat: 29/09/2020, 11:37
Actualizat: 29/09/2020, 19:29

Clotilde Armand a anunțat că va solicita Parletului Geneneral să preia ancheta deschisă după ce a semnalat public situația votului din Sectorul 1. Polițiștii și procurorii au deschis un dosar penal in rem, în care sunt cercetate fapte, nu persoane, după acuzațiile de fraudare a votului venite din partea candidatului USR-PLUS la funcția de primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, la adresa echipei social-democraților. Acuzația este de falsificare prin orice mijloace a înscrisurilor de la birourile electorale, potrivit surselor Digi24.

Ancheta a fost deschisă după ce Clotilde Armand a postat luni, pe contul de Facebook, două filmări în care arată că la Primăria Sector 1 au fost descoperite teancuri de procese-verbale originale, necompletate.

„Aud că prietenul lui Omar Hayssam (Marcel Ciolacu) împreună cu fostul primar bolșevic de la Sectorul 1 (da, este un bolșevic pur sânge care a transformat Poliția Locală în poliție politică și a folosit-o să mă urmărească) vor să renumere voturile pentru că țineți-vă bine: „voturile reprezintă voința și speranța oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate”. Really? Și în 2016 ce-ați făcut domnilor?! Acum, eu vreau să-i lămuresc pe cei doi în felul următor. Astăzi voi solicita Parchetului General al României să preia ancheta despre situația de la Biroul Electoral al Sectorului 1. Să înțelegem și noi o treabă”, a scris Clotilde Armand pe Facebook, marți dimineață.

Aud că prietenul lui Omar Hayssam (Marcel Ciolacu) împreună cu fostul primar bolșevic de la Sectorul 1 (da, este un…

Posted by Clotilde Armand on Tuesday, September 29, 2020

Filmările au fost postate după un schimb de replici, prin postări pe Facebook și declarații în mass-media, în care primarul în funcție Dan Tudorache (PSD) susținea că are un avans de 200 de voturi față de rivala Clotilde Armand, în timp ce aceasta și reprezentanții USR spuneau că numărătoarea paralelă a arătat că are aproximativ 1.000 de voturi în plus față de candidatul PSD .

„Iată ce avem în sediul Direcției de Salubrizare și Investiții situat în Complexul din piața Mureș, un etaj deasupra Biroului Electoral de Sector. Procese verbale necompletate! Așa pregăteau frauda. Și-a făcut apariția pe aici și directorul ADP S1 și nu știu ce caută el la BES. O să ne lămurească Poliția”, se precizează într-una dintre filmări.

Scor strâns, dar Clotilde Armand e pe primul loc

Potrivit Digi24, membrii USR-PLUS acuză că frauda ar fi fost organizată pe mai multe paliere: prin decuparea codurilor QR de pe procesele verbale originale și lipite pe procesele ce ar fi fost falsificate; raportarea către autorități a mai puține voturi sau chiar zero voturi, deși pe procesele verbale erau mult mai multe voturi; în unele cazuri voturile primite de candidații lor erau trecute în dreptul altora.

Reprezentanții USR au depus plângere la Poliție, fapt confirmat de oamenii legii luni.„Astăzi, în jurul orei 15:45, Secția 4 Poliție a fost sesizată prin sistemul 112 cu privire la faptul că un bărbat, candidat al unui partid politic pentru funcția de consilier, ar fi fost văzut ieșind din clădirea unde a funcționat un birou electoral al Sectorului 1 de către mai mulți reprezentanți ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese-verbale. Persoanele în cauză au fost identificate și sunt conduse la sediul Secției 4 Poliție pentru stabilirea situației de fapt și de drept”, au transmis polițiștii.

Potrivit datelor parţiale centralizate de BEC, până marţi la ora 9:00, Clotilde Armand se menţine pe primul loc în preferințele electoratului, cu 41,06% din voturi, urmată de Daniel Tudorache (PSD) – 39,72% și Ioana Constantin (PMP) – 7,75%. Au fost numărate 94,93% dintre voturi.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului