Ce a răspuns Ludovic Orban când a fost întrebat dacă l-a forțat de Klaus Iohannis să demisioneze din funcția de premier

Ce a răspuns Ludovic Orban când a fost întrebat dacă l-a forțat de Klaus Iohannis să demisioneze din funcția de premier
EXCLUSIV. SURSE: „Puciul” din PNL, înnăbușit de Klaus Iohannis! Președintele l-a sunat pe Robert Sighiartău, inițiatorul Biroului Permanent Național, pentru a-l salva pe Ludovic Orban
Publicat: 08/12/2020, 13:16

Ludovic Orban susține că nu a fost forțat de Klaus Iohannis să demisioneze din funcția de premier, precizând că decizia i-a aparținut în totalitate.

Conducerea PNL s-a reunit marți dimineață în ședință, unde s-a discutat strategia de negociere pentru formarea majorității parlamentare și a noului Guvern. La finalul întrevederii, Ludovic Orban a explicat motivul pentru care a ales să demisioneze din funcția de premier.

Obiectivul nostru este să construim o majoritate politică fără PSD. Există această posibilitate politică și PNL se va implica în negocieri pentru a forma o majoritate parlamentară. Am considerat că este un gest de onoare și de demnitate să fac acest gest. Este o decizie care era firească pentru a arăta că nu mă cramponez de poziția de premier. Pe de altă parte, să nu uităm de vocea celor care au tăcut pe 6 decembrie și nu au venit la vot. Demisia se dă prin decizie personală. Este o decizie personală, pe care am luat-o eu. Aici nu este vorba de susținere sau nesusținere, este o decizie pe care am luat-o eu. Decizia a fost luată înainte de a merge la Cotroceni”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban: “Suntem partidul cu cel mai mare număr de mandate”

Ludovic Orban a precizat că nu-și mai dorește să fie șef al Executivului, ocolind răspunsul când a fost întrebat dacă Nicolae Ciucă va fi propunerea PNL să fie premier.

Suntem partidul care avem cel mai mare număr de mandate. Când vom lua o decizie, am evaluat mai multe variante posibile, vom evalua decizia și cu Iohannis vom analiza această propunere. În aceste condiții mi-am depus mandatul și nu am exprimat intenția de a mai fi premier. PNL are nevoie de unitate, de stabilitate, de coerență în acțiune, ne concentrăm pe ceea ce e important pentru România”, a declarat Ludovic Orban.