Nicolae Ciucă îl lasă „la vatră!” Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, demisionează la cererea premierului interimar

Nicolae Ciucă îl lasă „la vatră!” Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, demisionează la cererea premierului interimar
Antonel Tănase câștigă alegerile la pentru șefia PNL Sector 3 / Foto: Guvernul României
Publicat: 08/12/2020, 13:08
Actualizat: 08/12/2020, 13:12

Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, demisionează din funcție, marți, la cererea premierului interimar Nicolae Ciucă.

„Nu mă crampronez. Am avut o discuție cu dumnealui (cu Nicolae Ciucă – n.r.) și i-am spus că sunt la dispoziție. Mi-a spus că o să vină un alt secretar general la guvern”, a declarat, pentru Mediafax, Antonel Tănase.

Nicolae Ciucă a preluat mandatul de premier interimar, după ce, luni, Ludovic Orban a demisionat din funcția de prim-ministru.

Ciucă, discurs scurt în calitate de premier interimar

„Principalele obiective: Gestionarea pandemiei Covid-19, punerea în aplicare a strategiei de vaccinare, vom continua măsurile economice pentru sprijinirea celor afectați de criză. Ne vom focaliza pe finalizarea anului financiar 2020, pregătirea anului financiar 2021.

Îi mulțumesc domnului Ludovic Orban pentru echilibru între măsurile luate pentru combaterea pandemiei de covid-19 și măsurile economice care au stat în fața guvernului României.

Voi continua să asigur atribuțiile de ministru al Apărării Naționale.”, a declarat marți premierul interimar Nicolae Ciucă.

GÂNDUL LIVE. Alina Gorghiu: Viitoarea coaliție, formată din PNL, USR PLUS și UDMR / PNL va da viitorul premier!

Alina Gorghiu, senator PNL, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că viitoarea coaliție de guvernământ va fi formată din PNL, USR PLUS și UDMR. „Eu îl felicit pe Ludovic Orban, este o demisie care înseamnă sacrificiu al lui, al PNL”, a spus Gorghiu, referindu-se la demisia lui Ludovic Orban din funcția de premier al țării.

„Cred că cel mai important este nu cine și unde a luat decizia de demisie a lui Orban, e întotdeauna una personală. Interpretarea demisiei e că interesul formării unei majorități parlamentare de centru-dreapta e lucrul cheie în acest moment.

Demisia premierului a însemnat înlesnirea unor discuții pentru majoritate. I-am auzit pe cei de la PSD că l-au criticat, deși cu 24h înainte îi cereau demisia lui Ludovic Orban. Jenant ca poziție publică! Dar nu primim lecții de la un PSD care uită cum au plecat de la putere vreo trei premieri de ai lor.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase