Dan Barna speră că USR PLUS va ajunge la 19-20% după numărătoarea voturilor: „Rezultatul alegerilor spune un lucru foarte clar: nu se va putea face reformă în România fără USR PLUS”

Dan Barna speră că USR PLUS va ajunge la 19-20% după numărătoarea voturilor: „Rezultatul alegerilor spune un lucru foarte clar: nu se va putea face reformă în România fără USR PLUS”
Foto: Mediafax
Publicat: 06/12/2020, 22:45

Rezultatul alegerilor parlamentare de duminică arată că nu se va putea face reformă în România fără USR PLUS, a declarat copreşedintele alianţei, Dan Barna, după anunţarea exit-poll-urilor. Liderul politic susține că formațiunea ar putea obține chiar și 20% dintre voturi după numărătoarea oficială.

„Rezultatul acestor alegeri spune un lucru foarte clar: nu se va putea face reformă în România fără USR PLUS. În momentul de faţă, acest rezultat – cât va fi el, 18, 19, 20% – aşază USR PLUS ca forţa reformatoare pentru următorii ani ai României”, a spus el.

Barna a apreciat că rezultatul alegerilor de duminică este unul „istoric”

„Din punctul de vedere al USR PLUS pot să spun că este un rezultat istoric, pentru care îi felicit pe colegii mei. Am reuşit în patru ani să arătăm că drumul început în 2016 este un drum corect. Am reuşit să dublăm acel rezultat şi dacă timp de patru ani, cu aproape 9% am reuşit să facem agenda în Parlament, sunt convins că, cu un rezultat cel puţin dublu, aşa cum arată estimările la acest moment, vom face şi agenda Guvernului”, a menţionat Barna.

Liderul alianţei a spus că participarea redusă la scrutin arată cât de greu este pentru România să iasă dintr-o „logică de pesedism”.

Barna a intervenit în conferinţa de presă de la sediul USR PLUS online,  fiind în autoizolare, după ce a fost testat pozitiv pentru COVID

Potrivit exit-poll-urilor, Alianţa USR PLUS a obţinut la alegeri 16,4% dintre voturi la Senat şi 15,9% la Camera Deputaţilor.

Copreședintele USR-PLUS, Dacian Cioloș, spune că dacă rezultatele date de exit-poll pentru alegerile parlamentare 2020 se mențin, este clar că românii nu au dat un mandat clar niciunui partid și că va fi un guvern de coaliție. „Nu intenționăm să negociem cu PSD o majoritate”, a spus Cioloș imediat după rezultatele exit-poll.

Cioloș: E clar ca România nu a dat mandat clar niciunui partid sa faca Guvernul, deci cel mai probabil vom avea un Guvern de coaliție

Vom avea în Parlament o echipă solidă de deputați și senatori, cel putin dublu fata de alegerile din 2016. E clar ca România nu a dat mandat clar niciunui partid sa faca Guvernul, deci cel mai probabil vom avea un Guvern de coaliție. România are nevoie in următorii ani de modernizare, si acesta e mandatul cu care USR va merge în Parlament și cu care va negocia. Nu vom abdica la proiectele noastre de reformă și cu acestea vom merge la guvernare”, a declarat Cioloș.

Cioloș spune că USR PLUS nu intenționează sa negocieze cu PSD nicio majoritate la formarea Guvernului

„Avem 40 de anagajamente pe care le-am prezent in campanie și vor fi cartea noastra de negociere pt a participa la constituirea majorității. USR PLUS nu intenționează sa negocieze cu PSD nicio majoritate și credem că vom putea construi majoritatea cu forțe politice care au alte obiective de guvernare. USR PLUS isi va asuma cu maturitate mandatul pe care l-a primit din partea celor care au votat”, a declarat Cioloș.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York