8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Raed Arafat: Imunitatea după vaccin durează 6-8 luni / Sper ca mulți dintre cei ezitanți să-și schimbe părerea și să vină la vaccin

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Raed Arafat: Imunitatea după vaccin durează 6-8 luni / Sper ca mulți dintre cei ezitanți să-și schimbe părerea și să vină la vaccin
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Arafat, despre certificatul verde la locul de muncă: Sectorul privat probabil că va face același lucru ca sectorul public
Publicat: 19/01/2021, 07:59

Secretarul de stat în cadrul MAI, Raed Arafat, a declarat că imunitatea după vaccinare durează până la opt luni. Totodată, acesta îi așteaptă la vaccin și pe românii care ezită, deocamdată, să se imunizeze anti-COVID.

Șeful DSU: Imunitatea după vaccin este de șase-opt luni

„Ideea este că în momentul în care te-ai vaccinat, ai a doua doză şi mai ai zece zile care au trecut, şansa de transmitere scade şi era normal să nu mai ai carantina 10 zile, dacă te-ai vaccinat. Nu este vorba de pasaportul de vaccinare care limitează călătoriile sau aşa ceva, ci este vorba de o măsură normală de sănătate publică. Cei care s-au vaccinat nu mai stau în carantină, dacă au făcut şi doza de rapel şi au trecut şi minim 10 zile”, a declarat Raed Arafat, luni seară.

Când scăpăm de mască? Precizările lui Arafat

Secretarul de stat în cadrul MAI, Raed Arafat, a declarat că, după ce un procent suficient de mare din populație se va vaccina, atunci autoritățile s-ar putea gândi să renunțe obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise și în cele închise, dar cu anumite condiții.

Ministrul Sănătății: Va fi nevoie de câteva luni ca producţia de vaccinuri şi cantitatea distribuită în România să fie cea de care avem nevoie

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că va fi nevoie de câteva luni ca numărul de doze de vaccin care ajung în țara noastră să fie cel de care avem nevoie pentru imunizarea populației, dar se declară „moderat optimist” că în următoarea lună și jumătate numărul dozelor de vaccinuri va fi mai mare.

Diana Șoșoacă revine cu noi acuzații: „Nu mă vaccinez! Vaccinul este un experiment” / „Arafat interzice autopsiile”

Senatoarea AUR Diana Șoșoacă a spus că nici ea, nici familia ei nu se vor vaccina, deoarece serul aflat pe piață este un experiment până în 2023 și companiile producătoare nu își asumă responsabilitatea pentru efectele adverse. Șoșoacă l-a atacat din nou pe Raed Arafat.

Nicușor Dan: „Sunt țări europene unde este normal să ai 19 grade în casă” / Edilul a revenit asupra declarației

Nicușor Dan a revenit asupra declarației referitoare la căldura din apartamentele bucureștenilor, menționând că „au început să apară interpretări”. El a subliniat că temperatura de 19 grade în case nu este normală.

CCR analizează marți legalitatea învestirii Guvernului Cîțu, la sesizarea AUR

Copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor, senatorul Claudiu Târziu, declara în plenul reunit al Parlamentului, că grupurile parlamentare AUR vor sesiza CCR asupra faptului că, formal, nu au fost îndeplinite procedurile legale pentru învestirea Guvernului Florin Cîțu.

Rudy Giuliani nu va fi avocatul lui Donald Trump în procesul din Senat privind „instigarea la insurecție”

Avocatul Rudolph Giuliani nu va face parte din echipa de apărare juridică a preşedintelui în funcţie al SUA, Donald Trump, care va fi judecat în Senat pentru „instigare la insurecţie”, după protestele violente de la sediul Congresului, avocatul argumentând că este martor în proces.

GÂNDUL LIVE. Psihologul Gabriela Minescu se află printre invitații Emmei Zeicescu la ediția de marți, 19 ianuarie 2021, de la ora 11.30

Psihologul Gabriela Minescu se află  se află printre invitații Emmei Zeicescu la ediția GÂNDUL LIVE de marți, 19 ianuarie 2021, de la ora 11.30.

Printre invitați se mai află și:

  • Andrei Dumitrescu, jurnalist Gândul.

Nu ratați ediția GÂNDUL LIVE de marți, 19 ianuarie 2021, de la ora 11.30!

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult