ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Primele rezultate ale alegerilor! Exit-poll la ora 21.00

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Primele rezultate ale alegerilor! Exit-poll la ora 21.00
ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Primele rezultate ale alegerilor! Exit-poll la ora 21.00
Publicat: 06/12/2020, 12:14
Actualizat: 06/12/2020, 12:15

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Institutele de cercetări sociologice Avangarde și CURS vor realiza, duminică, singurul exit-poll la alegerile parlamentare din România, fiind acreditate de BEC.

Rezultatele exit-poll-ului vor fi anunțate duminică, la ora 21.00, imediat după închiderea urnelor de vot, la Antena 3.

Rezultatele de la exit poll nu iau însă în calcul voturile de la secțiile din diaspora, scrie G4Media.ro.

Cele două case de sondare au realizat un sondaj exit-poll și la alegerile locale din septembrie 2020.

Potrivit BEC, operatorii de sondaj au acces, în baza acreditării, în imobilul în care funcționează secția de votare și în zona de protecție de 50 de metri a acesteia, fără a intra în interiorul localului de vot.

Operatorii au obligația de a păstra liniștea și ordinea publică și de a NU interveni sub nicio formă în desfășurarea alegerilor parlamentare 2020.

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Președintele Iohannis, apel de participare la vot în contextul pandemiei: „Dacă fiecare dintre noi va respecta normele, nu vor fi motive de îngrijorare suplimentare”

Președintele Klaus Iohannis a adresat vineri seara, aproape de finalul campaniei electorale, un apel de participare la vot, în contextul pandemiei de COVID-19, care impune condiții speciale.

Peste numai două zile suntem așteptați la urne pentru a decide direcția în care va evolua țara noastră în următorii patru ani. Într-o democrație veritabilă, votul este cel mai puternic instrument aflat la îndemâna cetățeanului.

Pe 6 decembrie, folosiți cu înțelepciune această putere uriașă, pentru că miza este una de o importanță covârșitoare. Alegeți cu responsabilitate, cu gândul la prezent, dar și la modul în care va arăta România de mâine.

(…)

Mandatul pe care voi, dragi români, mi l-ați dat, este de a construi România Normală și sunt decis să îl duc la îndeplinire. Dar România Normală poate deveni realitate doar dacă valorificăm votul din 6 decembrie. Urmează patru ani fără alte alegeri, avem deci o șansă istorică la o guvernare stabilă, care să pună în practică acele măsuri de reformă mereu amânate, dar esențiale pentru dezvoltare. Ca acest lucru să fie posibil, votul din 6 decembrie trebuie să conducă la constituirea unei majorități solide, capabile și dornice să lucreze în beneficiul românilor.

Voi conduce personal acest efort de coagulare a tuturor forțelor democratice și reformiste, care se angajează la progresul României. Totodată, 6 decembrie este ziua în care România poate în sfârșit să se despartă definitiv de cei care au ținut-o în subdezvoltare și au încercat s-o deraieze de la parcursul său european și democratic. Pentru a intra într-o nouă etapă, de prosperitate și dezvoltare, România are nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi. Dragi români, pe 6 decembrie vă aștept pe toți la vot!”, a declarat, Klaus Iohannis, vineri seară, de la Palatul Cotroceni.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase