AVERTISMENT. Raed Arafat: Lupta cu un nou val e de 10 ori mai grea! De ce vrem să riscăm?

Redactor:
Gândul
AVERTISMENT. Raed Arafat: Lupta cu un nou val e de 10 ori mai grea! De ce vrem să riscăm?
Raed Arafat, șeful DSU, anunță noi măsuri de relaxare de la 1 iunie

Raed Arafat, secretarul de stat, a lansat un avertisment, subliiniind că lupta cu un nou val al pandemiei ar putea deveni de zece ori mai dificilă. Arafat spune că românii vor trebui să respecte în continuare măsurile de igienă, chiar dacă România se pregătește de marea relaxare.

”De ce vrem să riscăm? Dacă totuși am trecut prin această situație, și am văzut ce se întâmplă în alte părți și am luat măsurile devreme, fără să criticăm nicio țară… Vrem să ne înecăm la mal. Adică nu mai respectăm nimic, că poate, poate, ne întoarcem la mijlocul lacului sau stăm și spunem că uite, dacă nu s-a întâmplat nimic, noi am fost într-o forma sau alta proști, retardați pentru că am respectat regulile. Nu! Faptul că am respectat regulile ne-a dus la rezultatul de acum” a declarat secretarul de stat”, a precizat Raed Arafat, miercuri, la Antena 3.

Lupta cu un nou val, de 10 ori mai grea

”Începem să punem semnele de întrebare care vor face lupta cu un nou val de 10 ori mai grea. Pentru că, dacă la primul val lumea s-a speriat și a zis ”luați măsuri, și le-am luat, la al doilea val în memoria lor va fi ”uite că nu s-a întâmplat mare lucru în România” a adăugat Raed Arafat.

Arafat, la Gândul Live: Trăim într-o conviețuire cu virusul!

Raed Arafat, șeful DSU, a declarat, săptămâna aceasta, într-un interviu pentru GÂNDUL LIVE, că românii vor trebui să respecte regulile privind siguranța în epidemia de coronavirus și după 15 mai, chiar dacă vor fi relaxate unele măsuri. „Suntem într-o relație de conviețuire cu virusul”, a declarat Arafat. Acesta a vorbit și despre măsurile de siguranță din spațiile publice și cele închise, precum instituțiile, birourile companiilor sau magazine.

„Trebuie să înțeleagă lumea că în continuare după 15 mai va trebui să respectăm unele reguli și că anumite restricții vor continua, dar nu cele pe care le-a anunțat guvernul că vor fi permise, nu ieșitul din casă fără declarație din ce s-a anunțat…noi încă suntem în acestă fază, lumea este sub alerta pandemiei, iar pe plan mondial…

Ce se va întâmpla e că se vor relaxa unele lucruri dar vom avea măsuri compensatorii. Poți să ieși din casă dar trebuie să ai mască în spațiile publice, transport public, magazine, în biroul open space, unde nu ești singur în birou, să porți mască, colegii tăi să poarte mască. Măsurile de igienă obligatorii, controlul la intrare în unele locații, de exemplu birourile instituțiilor publice, verificarea temperaturii, că dacă ai temperatură, orice semn că ești răcit, să nu participi la activitatea la birou. Te întorci acasă sau mergi la medic.

Există o relaxare graduală, nu toate lucrurile se relaxează din 15 mai, vor fi anunțate măsurile, nu înseamnă că ne-am întors la normalitatea dinainte. Suntem într-o relație de conviețuire cu virusul în acest moment. Virusul există, persoanele vulnerabile sunt vulnerabile. Bătrânii chiar dacă vor ieși să se plimbe, asta nu înseamnă că nu vor fi probleme, dacă începe toată familia să meargă acolo și era în altă parte. Nu a respectat regulile, riscul să infectăm persoanele în vârstă e foarte mare. Trebuie mare atenție mai ales în perioada de relaxare.

Inchide