Avertismentul lui Octavian Jurma: „Valul 4 urmează să devină un tsunami. Doar un miracol ne mai poate salva”

Avertismentul lui Octavian Jurma: „Valul 4 urmează să devină un tsunami. Doar un miracol ne mai poate salva”
Sursă foto: Arhivă personală
Publicat: 15/09/2021, 11:37
Actualizat: 15/09/2021, 13:57

Cercetătorul Octavian Jurma, cel care a făcut predicții dovedite corecte ale evoluției epidemiei, își exprimă îngrijorarea față de valul 4 al pandemiei de COVID-19, care este provocat de răspândirea tulpinii Delta.

Epidemiologul crede că valul 4 va deveni un tsunami în România din cauza că românii nu s-au vaccinat, iar medicii sunt nevoiți să se confrunte cu o situație mult mai grea în ceea ce privește îmbolnăvirile din spitale.

E târziu și mă uit obosit la numerele care arată cum valul 4-Delta urmează să devină un tsunami în România și simt cum mă copleșește durerea și revoltă. Ce durere să asiști neputincios la suferința poporului tău…Ce rușine să ceri încrederea poporului tău când vrei să îți meargă ție bine bine și să îl abandonezi când îi este mai greu… Mi-a rămas în minte mama care întreabă la o emisiune ce va face cu copilul dacă școală trece în online și ea nu poate rămâne acasă pentru că își va pierde slujba… Le puteam avea pe toate, și școală și muncă și distracție, dar nu ne-am vaccinat și le-am pierdut pe toate, pentru că i-am crezut când s-au jurat că pandemia a trecut”, scrie Octavian Jurma pe pagina de Facebook.

Epidemiologul spune că alături de colegii lui din spitale care au fost „pârjoliți de trei valuri” și s-au întors prea puțin odihniți din concediu doar că să afle că o vor lua de la capăt în condiți mai proaste cu o boală mai gravă și resurse mai puține”.

De această dată medicilor le va fi mult mai greu și vor avea mult mai puțină recunoștință. La noi, medicii nu sunt aplaudați când se întorc obosiți acasă. Faptele lor bune nu rămân nepedepsite în dictatura negaționistă din România. Ei sunt huliți și jigniți de o minoritate tot mai agresivă pentru care ignoranța a devenit un titlu de mândrie… Nu au recunoștință nici din partea pacienților agresivi pe care se străduiesc să îi salveze de o boală pe care mulți o neagă chiar și când rămân fără suflare.

Octavian Jurma

În continuare, Jurma spune că medicii nu sunt răsplătiți cu afișe și panouri prin care să le fie exprimată recunoștința publicului. În schimb, aceesta spune că orice brumă de atenție este acordată exclusiv politicienilor.

„Doar un miracol ne mai poate salva”

„La noi medicii trebuie doar să răspundă prompt la 112, să nu deranjeze prin ”declarații alarmiste”. paradă caraghioasă a unui eșec vopsit în triumf… și să repare tăcuți efectele exceselor noastre. Meritele muncii lor trebuie să fie meritele partidului… Suntem însă pe cale să aflăm ce înseamnă prăbușirea unui sistem medical politizat până la refuz în cea mai bolnavă țară din Europa…Doar un miracol ne mai poate salva. Să ne rugăm personal lui Dumnezeu să ne salveze țară, că mulți din slujitorii săi propovăduiesc adevărul în biserică dar îl neagă în afară ei”, mai scrie Jurma.

Nimic nu mai poate schimba ceea ce urmează în următoarele două săptămâni, nimic. Tragediile de azi și mâine nu mai pot fi rezolvate prin măsuri luate cu gândul la alegeri și funcții. Tot ce putem face azi e să schimbăm ceea ce se va întâmplă peste 14 zile.Trebuie să alocăm azi resursele și să luăm azi măsurile care vor rezolva problemele care vor apărea peste 14 zile sau efortul va fi îngropat de pandemie a două zi. Iar măsurile vor fi foarte dureroase și resursele necesare uriașe sau mai bine nu le luăm deloc, măcar negationistii să fie fericiți când țara arde.

Octavian Jurma

Reamintim că, marți, bilanțul cazurilor de COVID-19 a avut o creștere explozivă față de ziua anterioară. Astfel, în utimele 24 de ore s-au înregistrat 3.929 de cazuri noi, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.


Citește și EXCLUSIV. Epidemiologul Octavian Jurma avertizează: „Nu vom scăpa de al treilea rapel în toamnă”. Când ar putea veni al patrulea val al pandemiei

ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Cuplu-bombă în showbiz! Cu cine se iubește fiica lui Hagi. E cunoscut și el
FOTO. Cum arată azi Simona Sensual, asistenta TV care a luat-o pe calea bisericii și...
Ce semne îți dă corpul când ai saturația de oxigen scăzută. E un simptom fatal...
Cine este femeia cu care Liviu Vârciu a înșelat-o pe Anda Călin, la doar două...
Ce meserie va avea Simona Halep, după ce va renunța la cariera de jucătoare: `Nu...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Măsuri adoptate de CMBSU după ce Capitala a trecut de incidenţa 3 la mie. Mai...
Modelul ELECRTIC Dacia Spring a ajuns pe OLX. Chilipir sau țeapă?
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Șeful Moderna dezvăluie când se va încheia pandemia. „Delta plus Beta, următoarea mutație pe care...
Cuplu-bombă în showbiz! Cu cine se iubește fiica lui Hagi. E cunoscut și el
Cât de DĂUNĂTOARE este sexualitatea reprimată. Urmările pot fi GRAVE
NEWS ALERT! Irinel Columbeanu, în stare SEVERĂ la spital! A ajuns cu salvarea, detalii de...
Greșeala pe care o fac mulți români când bagă hainele în mașina de spălat. La...
ALO, mai faceți și voi CURĂȚENIE prin WC-urile hipermarketurilor?
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost GĂSIT SPÂNZURAT. Primele informații
Adevărul crunt despre pensiile din România! Raluca Turcan a spus exact: Au avut profund de...
Florin Călinescu a șocat o țară întreagă. S-a aflat, în sfârșit, adevărul. Nimeni nu credea...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...