Avertismentul lui Octavian Jurma: „Valul 4 urmează să devină un tsunami. Doar un miracol ne mai poate salva”

Avertismentul lui Octavian Jurma: „Valul 4 urmează să devină un tsunami. Doar un miracol ne mai poate salva”
Sursă foto: Arhivă personală
Publicat: 15/09/2021, 11:37
Actualizat: 15/09/2021, 13:57

Cercetătorul Octavian Jurma, cel care a făcut predicții dovedite corecte ale evoluției epidemiei, își exprimă îngrijorarea față de valul 4 al pandemiei de COVID-19, care este provocat de răspândirea tulpinii Delta.

Epidemiologul crede că valul 4 va deveni un tsunami în România din cauza că românii nu s-au vaccinat, iar medicii sunt nevoiți să se confrunte cu o situație mult mai grea în ceea ce privește îmbolnăvirile din spitale.

E târziu și mă uit obosit la numerele care arată cum valul 4-Delta urmează să devină un tsunami în România și simt cum mă copleșește durerea și revoltă. Ce durere să asiști neputincios la suferința poporului tău…Ce rușine să ceri încrederea poporului tău când vrei să îți meargă ție bine bine și să îl abandonezi când îi este mai greu… Mi-a rămas în minte mama care întreabă la o emisiune ce va face cu copilul dacă școală trece în online și ea nu poate rămâne acasă pentru că își va pierde slujba… Le puteam avea pe toate, și școală și muncă și distracție, dar nu ne-am vaccinat și le-am pierdut pe toate, pentru că i-am crezut când s-au jurat că pandemia a trecut”, scrie Octavian Jurma pe pagina de Facebook.

Epidemiologul spune că alături de colegii lui din spitale care au fost „pârjoliți de trei valuri” și s-au întors prea puțin odihniți din concediu doar că să afle că o vor lua de la capăt în condiți mai proaste cu o boală mai gravă și resurse mai puține”.

De această dată medicilor le va fi mult mai greu și vor avea mult mai puțină recunoștință. La noi, medicii nu sunt aplaudați când se întorc obosiți acasă. Faptele lor bune nu rămân nepedepsite în dictatura negaționistă din România. Ei sunt huliți și jigniți de o minoritate tot mai agresivă pentru care ignoranța a devenit un titlu de mândrie… Nu au recunoștință nici din partea pacienților agresivi pe care se străduiesc să îi salveze de o boală pe care mulți o neagă chiar și când rămân fără suflare.

Octavian Jurma

În continuare, Jurma spune că medicii nu sunt răsplătiți cu afișe și panouri prin care să le fie exprimată recunoștința publicului. În schimb, aceesta spune că orice brumă de atenție este acordată exclusiv politicienilor.

„Doar un miracol ne mai poate salva”

„La noi medicii trebuie doar să răspundă prompt la 112, să nu deranjeze prin ”declarații alarmiste”. paradă caraghioasă a unui eșec vopsit în triumf… și să repare tăcuți efectele exceselor noastre. Meritele muncii lor trebuie să fie meritele partidului… Suntem însă pe cale să aflăm ce înseamnă prăbușirea unui sistem medical politizat până la refuz în cea mai bolnavă țară din Europa…Doar un miracol ne mai poate salva. Să ne rugăm personal lui Dumnezeu să ne salveze țară, că mulți din slujitorii săi propovăduiesc adevărul în biserică dar îl neagă în afară ei”, mai scrie Jurma.

Nimic nu mai poate schimba ceea ce urmează în următoarele două săptămâni, nimic. Tragediile de azi și mâine nu mai pot fi rezolvate prin măsuri luate cu gândul la alegeri și funcții. Tot ce putem face azi e să schimbăm ceea ce se va întâmplă peste 14 zile.Trebuie să alocăm azi resursele și să luăm azi măsurile care vor rezolva problemele care vor apărea peste 14 zile sau efortul va fi îngropat de pandemie a două zi. Iar măsurile vor fi foarte dureroase și resursele necesare uriașe sau mai bine nu le luăm deloc, măcar negationistii să fie fericiți când țara arde.

Octavian Jurma

Reamintim că, marți, bilanțul cazurilor de COVID-19 a avut o creștere explozivă față de ziua anterioară. Astfel, în utimele 24 de ore s-au înregistrat 3.929 de cazuri noi, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.


Citește și EXCLUSIV. Epidemiologul Octavian Jurma avertizează: „Nu vom scăpa de al treilea rapel în toamnă”. Când ar putea veni al patrulea val al pandemiei

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
"Uşa a zburat către mine!" Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Șeful Casei de Pensii a spus ADEVĂRUL. Cel mai important detaliu despre RECALCULAREA PENSIILOR
Iahnie de fasole de post. Rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Agapia
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
O femeie a murit otrăvită cu plumb după ce a folosit un unguent pentru hemoroizi