GÂNDUL NEWS. Explozie de îmbolnăviri cu coronavirus, cu aproape 4.000 de noi cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore (VIDEO)

Publicat: 14/09/2021, 20:30
Actualizat: 14/09/2021, 20:50

În fiecare zi, de luni până vineri, în cadrul edițiilor de la orele 17.00 și 20.30, vezi cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS, două emisiuni digitale menite să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale momentului.

1. Situație incredibilă la Craiova: un pacient a fost declarat mort, deși era viu, în spital

Bărbat era internat la Spitalul Județean cu probleme grave de sănătate, a fost operat și mutat pe secția ATI. Duminică, rudele acestuia au fost anunțate că a murit, așa că s-au apucat de pregătiri de înmormântare. Numai că la identificarea cadavrului… au descoperit că nu era ruda lor. Eroarea s-a produs la secția ATI, unde au fost încurcate fișele pacienților. O anchetă internă a fost deschisă, mai ales că de garda a fost chiar șefa secției. (Mai multe detalii, aici…)

2. Explozie de îmbolnăviri cu coronavirus

Aproape 4.000 de noi cazuri de Covid-19 au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore. În același interval au fost 96 de decese. Ambele valori reprezintă dublul față de precedentele raportări. 5.622 de persoane sunt internate cu Coronavirus, iar dintre acestea, 675 se află în stare gravă, la ATI. Iar veștile nu sunt deloc încurajatoare, mai ales că, spun experții, de la un caz Delta se poate ajuge în două luni la 390 de mii. (Mai multe detalii, aici…)

3. România ar putea fi sancționată, dacă nu permite căsătoriile între persoanele de același sex

Asta după ce rezoluția referitoare la drepturile persoanelor LGBTIQ în Uniunea Europeană a fost adoptată în plenul Parlamentului European cu 387 voturi pentru, 161 împotrivă și 123 de abțineri. Dintre europarlamentarii români, doar șase au votat moțiunea, în 18 s-au opus, iar alți șase s-au abținut. Doi au lipsit la vot. Conform acesteia, soții și partenerii de același sex ar trebui tratați în același mod ca și cei de sex opus. Mai mult, căsătoriile sau parteneriatele înregistrate într-un stat membru ar trebui să fie recunoscute în toate statele membre în mod uniform. (Mai multe detalii, aici…)

4. O nouă zi, un nou scandal în Parlament, însă aceeași cauză – moțiunea de cenzură

Comisiile constituționale au adoptat varianta Guvernului în privința conflictului constitutional. PNL și PSD au reușit să impună un punct de vedere care contestă procedurile de depunere și citire a moțiunii, chiar dacă Anca Dragu a făcut o notă discordantă. Președintele Senatului susține că va trimite la CCR și punctul de vedere personal. Asta în condițiile în care miercuri, Curtea Constituțională urmează să dezbată sesizarea făcută de Guvern pe moțiunea de cenzură.

5. Alertă meteo pentru 18 județe din țară!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, cod galben de ploi, descărcări electrice și vânt. Astfel că, în cea mai mare parte a zonei de munte, local în Moldova și pe arii restrânse în nordul Munteniei vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp și 40 l/mp. Meteorologii anunță, însă, că vremea se menține caldă, dar spre sfârșitul lunii se va răci considerabil.