Bill Gates, despre viitoarea pandemie care va afecta omenirea: „Va fi provocată de un agent patogen diferit”

Bill Gates, despre viitoarea pandemie care va afecta omenirea: „Va fi provocată de un agent patogen diferit”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 20/02/2022, 18:47

Prezent la Conferința de Securitate de la Munchen, miliardarul Bill Gates a declarat că riscul apariției unor forme severe de COVID-19 „a scăzut dramatic”, dar a atras atenția că în mod cert omenirea va fi afectată de o nouă pandemie în viitor.

Potrivit acestuia, este foarte posibil ca viitoarea pandemie să fie provocată de un alt agent patogen, nu de un coronavirus, informează stirileprotv.ro.

„Vom avea o altă pandemie. Data viitoare va fi un agent patogen diferit”, a spus Bill Gates.

Bill Gates: Virusul a reușit să ajungă la oameni mai repede decât am reușit noi cu vaccinurile

Gates spune că cele mai grave efecte ale pandemiei s-au estompat, pe măsură ce o parte tot mai mare din populație a dobândit o anumită formă de imunitate, iar varianta Omicron, care a devenit dominantă, provoacă forme mai puțin grave, deși e mai contagioasă.

Miliardarul a adăugat că mulți oameni au obținut imunitate în fața bolii prin infectare, mai degrabă decât prin vaccinare.

„Virusul a făcut o treabă mai bună de a ajunge la populația întregii lumi decât am făcut-o noi cu vaccinurile. Șansele de apariție a formelor severe, asociate în principal cu vârsta înaintată și obezitatea sau diabetul, aceste riscuri sunt acum reduse dramatic prin expunerea la infecție”, a spus Bill Gates.

El a mai spus că deja este „prea târziu” pentru ca omenirea să mai atingă obiectivul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) de a vaccina 70% din populația lumii până la jumătatea lui 2022. În prezent, 61,9% din populație a primit cel puțin o doză de vaccin anti-COVID.

Potrivit lui Bill Gates, lumea ar trebui ca în viitor să se miște mai repede în ceea ce privește dezvoltarea, producția și distribuția de vaccinuri și a făcut apel la guvernele lumii să se pregătească încă de acum pentru o nouă pandemie, prin investiții susținute.

„Data viitoare ar trebui să încercăm să vaccinăm populația în șase luni, nu în doi ani”, a spus Gates.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase