Bill Gates: ”Cred că pandemia de COVID-19 poate fi ultima”

Bill Gates: ”Cred că pandemia de COVID-19 poate fi ultima”
Bill Gates / Sursă Foto: Shutterstock - Ilustrativ
Publicat: 15/02/2022, 20:58
Actualizat: 15/02/2022, 21:01

Miliardarul și filantropul american Bill Gates a declarat că este de părere că pandemia de COVID-19 poate fi și ultima. Acesta a lansat și un avertisment cu privire la acest lucru, în ultima sa carte.

Ultima carte a lui Bill Gates se numește ”Cum să previi următoarea pandemie”. Acesta va apărea în primăvară, dar fondatorul Microsoft i-a făcut o descriere pe blogul său.

”Cred că pandemia de COVID-19 poate fi ultima”, afirmă Bill Gates. Totuși, filantropul a venit și cu unele avertismente.

„Nu suntem atât de aproape de sfârșitul acestei pandemii pe cât ne-am dori, dar am învățat multe despre cum să împiedicăm acest lucru să se întâmple din nou”, spune Bill Gates.

Anunțul lansării noii cărți a fost făcut și printr-un clip video distribuit pe YouTube. Miliardarul vorbește atât despre actuala pandemie, cât și despre posibilitatea ca omenirea să se confunde cu asemenea crize sanitare și în viitor.

Noul său volum va fi publicat la nivel global prin Penguin Random House și cuprinde sfaturi practice referitoare la pașii pe care societatea modernă și omenirea trebuie să-i realizeze pentru a putea evita astfel de crize sanitare.

Conversații cu Anthony Fauci și Tedros Adhanom Ghebreyesus

În plus, miliardarul spune că în carte se regăsesc și conversațiile sale cu lideri globali din zona sănătății publice precum Anthony Fauci și Tedros Adhanom Ghebreyesus, părerea lui despre vaccinuri, dar și cum a devenit subiectul teoriilor conspirației.

”Urmăresc pandemia de COVID încă din primele zile, lucrând cu experți externi, dar și cu cei ai Fundației Gates, care se luptă cu bolile infecțioase de zeci de ani. În acest proces, am învățat multe despre pandemie și despre cum o vom opri pe următoarea și vreau să împărtășesc oamenilor ceea ce știu. În această carte, descriu pașii pe care îi putem face nu doar pentru a preveni viitoarele pandemii, ci și pentru a oferi cea mai bună îngrijire medicală pentru toată lumea. Descriu lecțiile pe care le putem învăța din această pandemie, inovațiile de care avem nevoie pentru a salva vieți și noile instrumente de care avem nevoie pentru a lupta timpuriu și eficient cu agenții patogeni”, a scris filantropul pe blogul personal.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase