Canada, prima țară care aprobă vaccinul Pfizer pentru copiii peste 12 ani

Canada, prima țară care aprobă vaccinul Pfizer pentru copiii peste 12 ani
Canada, prima țară care aprobă vaccinul Pfizer pentru copiii peste 12 ani / Sursa FOTO: vigyanprasar.gov.in
Publicat: 05/05/2021, 19:36

Ministerul canadian al Sănătăţii anunță că a autorizat utilizarea vaccinului Pfizer pentru copiii de peste 12 ani. Canada devine, astfel, prima ţară care aprobă vaccinul pentru această grupă de vârstă.

Pentru Health Canada, echivalentul Ministerului Sănătății, vaccinul este „sigur şi eficient” pentru prevenirea Covid-19 la adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani.

Incidența cazurilor Covid, mare în rândul adolescenților canadieni

Autoritățile sanitare canadiene dau asigurări că au efectuat analize ştiinţifice „riguroase şi independente a datelor cunoscute” despre pandemia Covid. Astfel, concluzia specialiștilor este aceea că vaccinul Pfizer poate fi administrat și copiilor. Inițial, Ottawa a autorizat vaccinul doar pentru persoanele cu vârsta de 16 ani şi peste.

„Autorizarea unui prim vaccin în Canada pentru prevenirea Covid-19 în rândul copiilor marchează un pas important în lupta Canadei împotriva pandemiei”, a declarat dr. Supriya Sharma, consilier medical şef la Health Canada. Într-o conferință de presă, ea a confirmat faptul că Țara Frunzei de arțar devine primul stat din lume care autorizează acest vaccin la copiii de 12 ani.

Datele obţinute în urma studiului clinic au arătat că, după a doua doză, eficacitatea prevenirii Covid-19 la această grupă de vârstă a fost de 100%”, arată Ministerul canadian al Sănătății într-un comunicat.

De la începutul pandemiei, circa 20% din cazurile de Covid-19 din Canada au fost raportate la persoanele cu vârsta sub 19 ani, a mai spus dr. Supriya Sharma.

În altă ordine de idei, compania Pfizer-BioNTech a depus în Statele Unite o cerere de extindere a autorizaţiei de urgenţă a vaccinului pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani. Decizia Agenţiei pentru Medicamente a SUA (FDA) este aşteptată în următoarele zile.