Carantină dură în Madrid! Oamenii sunt păziți cu dronele

Carantină dură în Madrid! Oamenii sunt păziți cu dronele
Carantină dură în Madrid! Oamenii sunt păziți cu dronele
Publicat: 25/01/2021, 08:56

Regiunea Madrid, unde trăiesc peste 160.000 de români, a înregistrat o explozie a cazurilor de Covid-19 cu tulpina din Marea Britanie, iar spitalele sunt sufocate.

Poliția Locală din Madrid va controla cartierele carantinate și va aplica amenzi uriașe, scrie Mediafax.

Primăria a instituit filtre de control în cele 14 zone afectate de carantină și va supraveghea cetățenii inclusiv cu DRONE de ultimă generație.

Sute de agenți locali vor controla traficul pe străzi, iar dronele vor „prinde” șoferii care cred că se pot eschiva din zonele carantinate.

Dronele sunt de ultimă generație, cu camere performante și pot emite semnale luminoase și acustice.

Amenzi dure pentru madrileni

Un sfert din locuitorii Madridului se află sub carantină totală. Vizitele la domiciliu sunt interzise, iar barurile și restaurantele sunt închise la ora 21. Localurile trebuie să mențină limita de ocupare de maxim 50%.

Amenzile pentru încălcarea normelor sanitare pot ajunge la 600.000 de euro și până acum, doar în Madrid, au fost aplicate peste 57.000 de sancțiuni.

Chiar și așa, guvernul regiunii Madrid menține afacerile deschise, dar impune limita de patru persoane pe grupuri și interzice deplasările după ora 22.

Val de demisii și concedieri în Spania după ce mai mulți oameni politici și militari s-au vaccinat deși nu făceau parte din categoriile prioritare

Mai mulți responsabili politici și militari spanioli au demisionat sau chiar au fost concediați după ce s-au vaccinat împotriva COVID-19, cu toate că nu făceau parte din categoriile care au prioritate la imunizare.

Printre cei care s-au vaccinat „peste rând” se numără și șeful Statului Major al Armatei spaniole. Oficialul și-a prezentat demisia în cursul zilei de sâmbătă, informează Digi24.

Miguel Angel Villarroya, generalul Forțelor Aeriene, în vârstă de 63 de ani, și-a prezentat demisia în cursul zilei de sâmbătă după ce a primit prima doză de vaccin, cu toate că nu avea acest drept.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase