Caz incredibil: O asistentă medicală a fost depistată cu COVID-19, la 24 de ore după vaccinare

Caz incredibil: O asistentă medicală a fost depistată cu COVID-19, la 24 de ore după vaccinare
Caz incredibil: O asistentă medicală a fost depistată pozitiv la 24 de ore după ce a fost vaccinată împotriva COVID-19. Sursă foto: Profimedia.ro/Caracter ilustrativ/Vaccinare Spania
Publicat: 30/12/2020, 09:53

Întreaga echipă de cadre medicale care a vaccinat rezidenții unui centru de bătrâni din Spania este izolată, după ce una dintre asistente, și ea vaccinată în aceeași zi, fost depistată pozitiv la coronavirus, după 24 de ore, scrie cotidianul spaniol El Pais.

Asistenta, confirmată a doua zi după vaccinare

O asistentă din echipa de vaccinare care a început să administreze doze de ser de imunizare duminică, la reședința pentru persoane în vârstă Balàfia I, din Lleida, e pozitivă la coronavirus.

Cei patru colegi care au însoțit-o au fost izolați preventiv, precum și cei 66 de rezidenți ai centrului pentru vârstnici. Imunitatea împotriva coronavirusului se dobândește la 14 zile după ce e administrată a doua doză de vaccin, care se injectează la 21 de zile după prima.

Autoritățile au început deja testarea PCR a celor 78 de lucrători din centru, în dimineața de marți, iar după-amiază au fost testați rezidenții. Asistenta medicală a fost confirmată luni, la doar 24 de ore după ce a fost vaccinată împotriva COVID-19, în centrul rezidențial.

Surse din cadrul Departamentului de Sănătate au declarat pentru El Pais că riscul de contagiune este minim în ceea ce-i privește pe vârstnicii vaccinați de femeie, deoarece echipa de sănătate a fost protejată corespunzător.

Toate cadrele medicale au purtat halate, mănuși și o mască dublă, și nu au fost în contact cu rezidenții timp de 15 minute (timpul prevăzut de protocoalele medicale să fie considerat contact strâns al unui pozitiv).

În Spania, un „registru” se va întocmi pentru cei care refuză vaccinul

În Spania va exista un registru al persoanelor care refuză vaccinul Covid. Vaccinul nu va fi obligatoriu, a declarat ministrul Sănătății Salvador Illa, dar oricine decide să nu o facă va fi inclus într-un „registru” care va fi apoi accesibil altor ţări ale Uniunii Europene: „Ceea ce vom face, va fi un registru care, în plus, va fi accesibil altor ţări europene”, a spus ministrul spaniol

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase