În Spania, un „registru” se va întocmi pentru cei care refuză vaccinul. „Acesta va fi accesibil altor state membre ale Uniunii Europene”

În Spania, un „registru” se va întocmi pentru cei care refuză vaccinul. „Acesta va fi accesibil altor state membre ale Uniunii Europene”
Publicat: 28/12/2020, 20:36
Actualizat: 06/04/2021, 14:35

În Spania va exista un registru al persoanelor care refuză vaccinul Covid. Vaccinul nu va fi obligatoriu, a declarat ministrul Sănătății Salvador Illa, dar oricine decide să nu o facă va fi inclus într-un „registru” care va fi apoi accesibil altor ţări ale Uniunii Europene.

„Ceea ce vom face, va fi un registru care, în plus, va fi accesibil altor ţări europene”, a spus ministrul spaniol al Sănătăţii, Salvador Illa.

Documentul – o altă clarificare a ministrului – „nu va fi public” și va fi compilat „în deplin respect al vieții private”. Dar faptul că va fi împărtășit cu alte țări ale UE poate duce la interzicerea călătoriei pentru cei care refuză vaccinul.

Ministrul spaniol al Sănătăţii, Salvador Illa

Potrivit celui mai recent studiu publicat luni trecut de Centrul de Investigații Sociologice (CSI), un institut guvernamental de votare, proporția de spanioli care nu doresc să fie vaccinați a scăzut dramatic, de la 47% în noiembrie la 28% în decembrie . În aceeași perioadă, procentul de spanioli care s-au declarat gata să primească vaccinul a crescut de la 36,8% la 40,5%. La fel ca multe țări europene, Spania a început duminică campania de vaccinare împotriva coronavirusului cu vaccinul dezvoltat de laboratoarele Pfizer și BioNTech.

Guvernul condus de socialistul Pedro Sánchez își propune ca 2,5 milioane de persoane – cele care aparțin grupurilor prioritare sau cele mai vulnerabile – să fie vaccinate până la sfârșitul lunii februarie și ca totalul să ajungă la 15-20 milioane până la sfârșitul lunii februarie. vară.

Cu aproape 50.000 de decese și peste 1,8 milioane de cazuri, conform cifrelor oficiale, Spania este una dintre țările europene care au fost cel mai puternic afectate de pandemie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase