Ce nu s-a văzut la TV la protestul anti-restricții: „Oamenii mor de foame. Stresul și masca pe gură scad imunitatea” (VIDEO/EXCLUSIV)

Publicat: 04/04/2021, 08:43
Actualizat: 04/04/2021, 08:47

Peste cinci sute de persoane s-au strâns, sâmbătă la amiază, în Piața Universității pentru a denunța „dictatura medicală”: „Libertate”, „Jos starea de alertă”, „Jos Guvernul, Iohannis și Arafat”, „Jos cu teroriștii sunt principalele mesaje pe care le-au strigat cei nemulțumiți de restricțiile impuse de autorități.

Vuvuzele, jucării și tigăi în Piața Universității

Piața Universității s-a umplut, treptat, de oameni. În jur de ora 18:30, oamenii au plecat în marș către Piața Victoriei. Majoritatea au venit cu bannere pe care este inscripționat ”Jos dictatura sanitară”, „Fără vaccinarea obligatorie”, alții poartă cruci, steaguri, vuvuzele și icoane, bebeluși de jucărie cu pancarte ”Nu sunt cobai”. Vuvuzele au împiedicat ca revendicările protestarilor să se facă auzite.

Majoritatea nu poartă mască de protecție, iar în difuzoare se aude „Jos masca, jos masca!”. În schimb, alți protestatari care au locuri de muncă sau afaceri în domeniul HoReCa, au dus tigăi şi oale.

În discursuri, organizatorii protestului reclamă faptul că măsurile sunt prea restrictive, interpretează poezii patriotice și cer demisii. Pe scena improvizată de langă fântâni un copil de 10 ani ține un discurs: „Vreau să-mi spun părerea. M-am săturat să stau cu fața într-un ecran”.

Cum văd protestarii restricțiile impuse de pandemie

Reporterul GÂNDUL.RO a vorbit cu câțiva dintre protestarii din Piața Universității pentru a afla motivele principale pentru care au ieșit în Piața Universității.

Unul dintre bărbații participanți, îmbrăcat în Superman, spune că măsurile sunt „ilegale și aberante” și consideră că „masca de protecție produce un stres”.

„Sunt ofițer în rezervă cu trei masterate pe drepturile omului. Sunt împotriva măsurilor aberante, exagerate, privitoare la ora 18, ora 20. Purtarea măștii de protecție în spații libere, împotriva sălilor de sport. Eu sunt sportiv la 54 de ani. Sunt împotriva tuturor măsurilor neconstituționale, ilegale și neproductive. Jos Guvernul Cîțu și cu toți la un loc. Aceste restricții trebuie să fie în baza legii, în baza Constituției. Eu sunt și nutriționist și sunt împotriva vaccinării obligatorii. Trebuie să dezvoltăm imunitatea, nu să tratăm simptomul. Stresul și cu masca pe gură produc o stres care scade imunitatea, spune protestarul.

”Suntem tare optimiști”

Un alt protestar, înfășurat în tricolar, spune că își dorește alegeri anticipate: „Ne dorim ca fiecare cetățean să aleagă pentru binele lui și ne dorim să terminăm odată cu aceste restricții care nu duc nicăieri. Sperăm să schimbăm actualul Guvern care nu îndreptă nimic de un an și nu arătă că va îndrepta ceva. Economia este în situația în care este și cred că se va ajunge la mai mult rău. Noi suntem tare optimiști”.

Pompiliu Diplan, omul din spatele protestului, acuză un „asasinat economic” și spune că împreună cu alte 20 de organizații non-guvernamentale cere demiterea și anchetarea responsabililor.

Oamenii sunt supărați nu numai din cauza principiilor filozofice încălcate cum ar fi libertatea, și sunt supărați de foame, pentru că nu mai au ce mânca. Este un asasinat economic. Economia românească ca toate economiile lumii vor stagna. Noi spunem nu la toate aceste lucruri. Avem de-a face un cifrele unei gripe obișnuite, confirmate de Organizația Mondială a Sănătății. Aceste cifre după toate standardele nu merită un asasinat economic și împotriva lui suntem noi”, spune acesta.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Codul Rutier. Situația în care și pasagerii riscă dosar penal
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”