UPDATE. A șaptea zi de proteste anti-restricții în București: Sute de oameni s-au adunat la Universitate și Piața Victoriei / Jandarmeria: Nu au fost înregistrate incidente (FOTO&VIDEO)

Publicat: 03/04/2021, 21:04
Actualizat: 03/04/2021, 21:45

Noi proteste în București față de restricțiile impuse de autorități. Jandarmeria transmite că sunt anunțate mai multe adunări publice, la care există posibilitatea să participe un public numeros, în Piața Universității, Piața Victoriei, Piața Revoluției și alveola Parcului Izvor. 

UPDATE:

Jandarmeria anunțat că nu au fost înregistrate incidente la protestul care se desfăşoară în Capitală.

„Organizatorul a depăşit numărul maxim de o sută de persoane permis de legislaţia în vigoare, pentru care vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale. Avem organizatori, sunt proteste declarate şi asta ne uşurează nouă misiunea, pentru că avem cu cine să relaţionăm şi avem cum să avem o legătură permanentă cu participanţii la adunarea publică printr-un reprezentant al acestora”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Alexandru Iacob, potrivit News.ro.

„Până în acest moment (ora 20:00) nu am avut incidente şi vrem să mulţumim tuturor celor care au înţeles să respecte legea”, a adăugat Alexandru Iacob.

Ciprian Romanescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei, a declarat că poliţiştii rutieri au asigurat fluenţa traficului și nu a fost necesară aplicarea unor restricţii de circulaţie.

„Noi momentan recurgem la dialog, colegii de la Jandarmerie fac acest lucru, încercăm evitarea declanşării oricărui eveniment nefericit, până acum nu au fost înregistrate evenimente negative şi sperăm că nu vor apărea incidente până la finalul acestui protest”, a declarat Romanescu.

Știre inițială:

„Astăzi, 03 aprilie a.c., în Municipiul București, sunt anunțate mai multe adunări publice, la care există posibilitatea să participe un public numeros, în Piața Universității, Piața Victoriei, Piața Revoluției și alveola Parcului Izvor.

Conform cadrului legal în vigoare, Jandarmeria are obligația de a asigura măsurile de ordine publică atunci când au loc manifestații la care participă un număr mare de persoane, pentru a asigura protecția participanților și a celorlalți cetățeni și pentru a preveni și combate fapte antisociale de natură să tulbure ordinea și liniștea publică.

Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, coroborate cu prevederile H.G. nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu 14 martie 2021, organizarea de mitinguri și demonstrații este permisă, cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane, în condițiile Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice (republicată).

Pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, reamintim faptul că, la nivelul Capitalei, există anumite restricții de deplasare.

Pentru sănătatea lor și a celor din jur, jandarmii bucureșteni recomandă participanților:

– să poarte mască de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura;
– să respecte măsurile de igienizare a mâinilor;
– să mențină distanța fizică de minimum un metru.

În egală măsură, recomandăm persoanelor care vor participa la aceste adunări publice să manifeste înțelegere față de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicațiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură, să se delimiteze de grupurile care au un comportament ostil și să anunțe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane care au o conduită antisocială.

Jandarmeria București asigură, fără discriminare, protecția tuturor persoanelor care aleg să-și exprime opiniile în mod pașnic. Astfel, facem apel atât la cei prezenți, cât și la ceilalți cetățeni să fie responsabili și îi asigurăm că sănătatea și siguranța lor sunt prioritatea noastră.”

Sute de persoane s-au adunat și astăzi la Universitate. Flutură steaguri tricolore, au pancarte cu mesaje anti-COVID. „Jos masca”, „Jos Iohannis”, „Libertate” strigă protestatarii. Organizatorii protestului de azi sunt: Calea neamului, Alianța Părinților, Bucovina Profunda, Starea de libertate. În stradă sunt persoane de vârsta a doua și a treia, dar și mulți tineri care se declară împotriva restricțiilor impuse de autorități pentru a limita răspândirea virusului Sars-COV2.

Protestatarii cer ca premierul Florin Cîțu și șeful DSU, Raed Arafat, să-și prezinte demisiile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului