Proteste masive în Germania împotriva restricțiilor impuse de autorități! Nemții, cu zecile de mii pe străzile marilor orașe! Galerie FOTO&VIDEO din Stuttgart

Proteste masive în Germania împotriva restricțiilor impuse de autorități! Nemții, cu zecile de mii pe străzile marilor orașe! Galerie FOTO&VIDEO din Stuttgart
Proteste masive în Germania împotriva restricțiilor impuse de autorități! Nemții, cu zecile de mii pe străzile marilor orașe! Galerie FOTO&VIDEO din Stuttgart / Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 03/04/2021, 20:38

Proteste masive în Germania împotriva restricțiilor impuse de autorități! În Sâmbăta Mare a Paștelui catolic, nemții au ieșit cu zecile de mii pe străzile marilor orașe! Oamenii își manifestă nemulțumirea cu privire la măsurile dictate de autorități în privința combaterii răspândirii pandemiei Covid-19.

Iar când vina vorba de protestat, Germania se poate lăuda că a făcut pionieratul cu mult înaintea altora.

Proteste masive în Germania împotriva restricțiilor impuse de autorități! Peste tot, pancarte cu „Stop dictaturii Covid”

Astfel, dacă la București abia au ieșit să protesteze 1000 de români, în Germania vocea poporului cu siguranță s-a făcut auzită până în birourile Angelei Merkel! Asta fiindcă numai la Stuttgart au fost pe străzi peste 20.000 de oameni, conform presei locale. Totul, pe fondul intensificării dezbaterii cu referire la înăsprirea restricţiilor antiepidemice anunțate de autoritățile germane.

Fără să poarte măști, manifestanţii din Stuttgart au început un marş din centrul orașului către piaţa din nord-est, cea mai mare din zonă. Ei au afișat pancarte prin care cereau sfârşitul „dictaturii Covid”. În același timp, de la difuzoarele mașinilor de Poliție, protestatarii erau îndemnați să păstreze distanţarea fizică și să poarte măști de protecție.

Mișcarea „Querdenken” câștigă teren în Germania. Cine sunt adepții

Noua mişcare de protest ce se împotriveşte restricţiilor dictate de cancelarul Angela Merkel s-a autodenumit „Querdenken” („Anticonformist”). De la începutul pandemiei, „Querdenken” a organizat numeroase demonstraţii în toată Germania, la care au luat parte, în total, sute de mii de oameni. În rândurile ei se regăsesc membri ai extremei stângi, adepţi ai teoriilor conspiraţiei, antivaccinişti, dar şi simpatizanţi ai extremei drepte.

Importante mișcări de stradă au avut loc sâmbătă, 3 aprilie, şi în alte oraşe germane. S-a ieșit la protest inclusiv la Berlin, dar cel mai de impact a fost mitingul de la Stuttgart.

În paralel cu protestele nemților, Cabinetul Merkel pregătește o înăsprire a restricţiilor. Pe fondul creşterii infectărilor cu noul coronavirus, autoritățile analizează posibilitatea uniformizării regulilor sanitare în toată ţara. Scopul îl reprezintă „oprirea celui de-al treilea val, dacă măsurile adoptate de regiuni nu sunt suficiente”, a atenţionat un purtător de cuvânt al Executivului.

Sâmbătă, rata infectărilor la 100.000 de locuitori (media ultimelor şapte zile) a ajuns la 131. Angela Merkel susţine impunerea de noi măsuri stricte. Ea declara duminica trecută că nu exclude instituirea unui lockdown total, ceea ce până în prezent nu a existat la nivel naţional în Germania! Mai mult, cancelarul Germaniei a avertizat landurile că va interveni personal dacă guvernatorii nu vor aplica regulile sanitare care se impun.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Meteorologii anunță că va fi vreme frumoasă în ultima lună de primăvară