CEO-ul Pfizer, testat pozitiv a doua oară pentru Covid-19

CEO-ul Pfizer, testat pozitiv a doua oară pentru Covid-19
CEO-ul Pfizer, testat pozitiv a doua oară pentru Covid-19 / Sursa FOTO: flickr.com
Publicat: 25/09/2022, 10:53

Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a fost testat pozitiv pentru Covid-19. „Mă simt bine și nu am simptome”, a declarat Bourla într-un comunicat de presă.

Potrivit Reuters, Bourla, Bourla, în vârstă de 60 de ani, a contactat în luna august Covid-19.

Albert Bourla, tratament Paxlovid

Atunci, el a început un tratament cu Paxlovid, tratamentul antiviral oral împotriva Covid-19 al companiei Pfizer. Paxlovid este un medicament antiviral care este utilizat pentru a trata persoanele cu risc ridicat, cum ar fi pacienții în vârstă.

Bourla a primit patru doze de vaccin Covid dezvoltat de Pfizer și partenerul său german BioNTech.

Totuși, CEO-ul Albert Bourla a declarat că nu a luat încă noul rapel bivalent.

Ce rol au vaccinurile bivalente

Dezvoltate de Moderna și de echipa Pfizer și BioNTech, noile așa-numite vaccinuri bivalente au ca scop abordarea subvariantelor BA.5 și BA.4 Omicron, care reprezintă 84,8% și, respectiv, 1,8% din toate variantele circulante în Statele Unite, pe baza celor mai recente date.

„Nu am făcut încă noul vaccin de rapel bivalent, deoarece am urmat liniile directoare ale CDC de a aștepta trei luni de la precedentul meu caz de Covid, la mijlocul lunii august”, a explicat Albert Bourla.

În august, FDA a autorizat vaccinurile de rapel actualizate ale Pfizer și Moderna care vizează subvariantele BA.4 și BA.5 Omicron, dominante.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase