Coordonatorul campaniei de vaccinare, despre deschiderea școlilor: „Nu este condiționată de vaccinarea profesorilor”

Coordonatorul campaniei de vaccinare, despre deschiderea școlilor: „Nu este condiționată de vaccinarea profesorilor”
Coordonatorul campaniei de vaccinare, despre deschiderea școlilor: „Nu este condiționată de vaccinarea profesorilor” / Foto ilustrativ: Pixabay.com
Publicat: 04/01/2021, 06:49

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, medicul Valeriu Gheorghiță, declară că redeschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinarea profesorilor. Pe de altă parte, personalul din educație este prioritizat, deoarece deservește o activitate considerată esențială pentru societate.

Întrebat, duminică seară, la Digi24, dacă persoanele care așteaptă să se intre în etapa a treia nu ar putea, la cerere, să se vaccineze mai repede, în condițiile în care există personal medical și persoane din categoriile de risc care nu vor să se vaccineze, medicul Gheorghiță a răspuns: „Nu, pentru că nu avem o disponibilitate practic infinită a acestor vaccinuri. În situaţia în care am fi în această situaţie, categoric nici nu ar mai fi nevoie de prioritizare şi atunci toate persoanele care doresc să se vaccineze s-ar prezenta la un centru de vaccinare şi s-ar vaccina, însă având în vedere că disponibilitatea este treptată şi vorbim de o eşalonare a tranşelor de vaccinuri săptămânală, noi trebuie să asigurăm în primul rând accesul la prima doză şi ulterior rapelul, pentru că aşa cum reiese din studiile clinice eficacitatea de peste 95% reiese ca urmare a efectuării celor două doze, atât doza iniţială, cât şi doza de rapel, la 21 de zile”.

Valeriu Gheorghiță a anunțat că el se va vaccina marți, conform programării, în centrul de vaccinare din Spitalul Militar Central, unde își desfășoară activitatea.

Mai mult, Gheorghiță a declarat că demnitarii se vor vaccina când le vine rândul.

De asemenea, Valeriu Gheorghiță a spus că începerea școlilor în format tradițional nu va fi condiționată de vaccinarea profesorilor, chiar dacă personalul din învățământ este prioritizat pentru vaccinare.

Peste 90.000 de persoane programate la vaccinare pentru luna ianuarie / Anunțul medicului Valeriu Gheorghiță

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a declarat, duminică seara, că pentru luna ianuarie sunt făcute deja peste 90.000 de programări pentru vaccinare și acestea continuă.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase