CORONAVIRUS. Nouă cadre medicale de la Institutul Regional de Oncologie din Iași, diagnosticate cu COVID-19

Redactor:
Ioana Tudorascu
CORONAVIRUS. Nouă cadre medicale de la Institutul Regional de Oncologie din Iași, diagnosticate cu COVID-19
RĂSPUNSURI. Lista organelor atacate de coronavirus. Oamenii de știință încep să înțeleagă numeroasele probleme de sănătate cauze de COVID Foto: Pixabay

Nouă cadre medicale de la Institutul Regional de Oncologie Iași sunt infectate cu noul coronavirus. Este vorba despre opt asistenți și un rezident. 

În primă fază, un asistent medical care își desfășoară activitatea în incinta Blocului Operator din Institut a fost descoperit ca fiind infectat cu noul coronavirus. Din acest motiv s-a decis demararea imediată a unei anchete epidemiologice pentru stabilirea tuturor contacţilor direcţi şi pentru testarea personalului medical din cadrul acestei secţii. Au fost efectuate 286 de recoltări de la personalul medical din cadrul institutului. Rezultatele de laborator au evidențiat faptul că au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus încă opt cadre medicale, șase asistenți medicali de la blocul operator, un asistent medical de la sterilizare și un medic rezident care completa fișe la spitalizarea de zi, în total fiind nouă persoane depistate cu COVID-19”, a declarat Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iași, potrivit Observator.

„Asistentul medical depistat inițial cu coronavirus a revenit la locul de muncă pe data de 9 iunie 2020, după ce a beneficiat de patru zile libere. La efectuarea triajului epidemiologic, s-a constatat că persoana prezenta ușoare simptome, fapt pentru care a fost testată pentru noul coronavirus. În urma confirmării pozitive, activitatea în blocul operator a fost întreruptă și a fost reluată astăzi, pe data de 13.06.2020. Reprezentanții instituției au decis ca, în aceste zile, să se efectueze operațiuni de igienizare și dezinfecții specifice. Testările pentru COVID-19 continuă în această perioadă, la Institutul Regional de Oncologie Iași. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare”, a mai declarat acesta.

Ce măsuri au fost luate pentru prevenirea și combaterea virusului

Noi continuăm ancheta în spital, nu neapărat ancheta dar testăm personalul medical pentru că el este cel care circulă prin spital şi este cel care poate răspândi virusul. Pacienţii ies din salon doar cu mască şi merg însoţiţi doar de personalul medical. Cred că este prioritar să testăm personalul medical şi după aceea pacienţii. Personalul medical nu este de pe aceeaşi tură. Noi facem dezinfecţie în blocul operator, punem nebulizator şi lămpi cu ultraviolete în sălile de operaţii dar în încăperea unde ele stau între intervenţiile chirurgicale, unde îşi completează consumurile de materiale, îşi fac hârtiile specifice pentru o intervenţie chirurgicală şi îşi notează consumurile, acolo probabil că nu s-a făcut în fiecare zi şi schimbându-se tura probabil că acolo a fost locul de transmitere a infecţiei”, Mirela Grosu, manager IRO Iași.

Toți sunt asimptomatici

„Toate sunt persoane asimptomatice. Trei dintre ele circulă cu mijloace de transport în comun, iar una face naveta de la Paşcani cu trenul sau cu microbuzul. În spital se poartă echipament. Singurul loc unde s-ar fi putut infecta este în camera de relaxare, unde probabil între ele fiind au lăsat masca jos şi atunci s-a întâmplat ce s-a întâmplat”, a mai declarat Mirela Grosu.

NEWS ALERT. Primul mare transfer reuşit de CFR Cluj în această iarnă. Campioana României i-a...
Cristi Borcea a vrut să se SINUCIDĂ! Episod şocant, dezvăluit târziu, în noapte
FOTO. Lidia Buble s-a pozat așa în baie! Ipostaza care arată că nu mai are...
Amendă uriașă pentru un șofer român în Franța. El trebuie să plătească 4 milioane de...
Cristi Borcea a recunoscut că și-a lovit soția! De ce a bătut-o și ce filosofie...
Sunt obligați sau nu medicii de familie să îi înscrie pe pacienți în programul de...
Avertismentul directorului general al OMS: Lumea se află în pragul unui eşec moral catastrofal
BANCUL ZILEI – Blonda indecentă și polițistul
Dacă te vaccinezi anti-Covid, primeşti marijuana gratis. Unde are loc campania
Cristi Borcea a vrut să se SINUCIDĂ! Episod şocant, dezvăluit târziu, în noapte
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
A apărut încă o tulpină a virusului covid-19. Sute de mii de români vor fi...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Vestea extrem de tristă a dimineții legată de Sebi, copilul de 7 ani dispărut fără...
Spray-ul nazal care te protejează de COVID. Eficiența este de 95%
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Surpriză: Ce se întâmplă în Israel după ce a fost vaccinată peste un sfert din...
Un TATĂ i-a Pregătit Fetiței Lui MORMÂNTUL Și O Duce Acolo Zilnic. DE CE Face...
Inchide