COVID-19. Raed Arafat, nou ordin în contextul crizei de locuri pentru pacienții infectați: Neraportarea potențialelor focare a dus la sincope./ Unele situații au apărut mai întâi relatate în mass-media

COVID-19. Raed Arafat, nou ordin în contextul crizei de locuri pentru pacienții infectați: Neraportarea potențialelor focare a dus la sincope./ Unele situații au apărut mai întâi relatate în mass-media
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Raed Arafat, reacție dură: „Cineva a plătit bani!” Șeful DSU vorbește despre o manipulare de proporții! Legătura cu măștile de protecție
Publicat: 25/06/2020, 17:59
Actualizat: 26/06/2020, 09:42

În contextul crizei de locuri disponibile în spitale pentru pacienții confirmați cu infecția cu COVID-19, comandandatul acțiunii Raed Arafat a transmis tuturor responsabililor din cadrul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI) dispoziții ferme privind raportarea și gestionarea situațiilor cu potențial de focar.

Ordinul 77.755  privind unele măsuri pentru monitorizarea, gestionarea și raportarea situațiilor apărute la nivelul zonelor de competentă a fost semnat duminică de comandantul acțiunii, Raed Arafat, și publicat luni pe site-ul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din cadrul Institutului de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit documentului, ordinul a fost emis „având în vedere creșterea numărului de cazuri confirmate din ultima perioadă ca a condus la apariția unei crize în asigurarea locurilor disponibile, ajungându-se chiar în situația în care mai mulți pacienți confirmați au fost menținuți mai multe zile la domiciliu până la crearea sau eliberarea unor locuri, pentru evitarea unor situații în care soluționarea operativă a problemelor apărute este grevată de dificultățile în relocarea pacienților între județele din cauza redcuerii numărului de locuri libere, ținând cont că unele situații cu potențial de focar nu au fost raportate operativ pe motivul inexistenței confirmării cazurilor au condus la sincope în fluxul informațional – decizional”.

Locurile în spitalele de linia 1 si 2 trebuie monitorizate permanent

Astfel, la nivelul zonelor de competență, responsabilii trebuie să ia măsuri pentru raportarea la CNCCI, în dinamică, a situațiilor cu potențial de focar la care sunt în desfășurare anchete epidemiologice/teste, chiar dacă rezultatele nu au fost definitivate, se arată în ordinul semnat de comandatul acțiunii.

Potrivit documentului, „în unele cazuri, astfel de situații cu potențial de focar au apărut reflectate în mass media înainte ca ele să fie raportate”.

Raed Arafat dispune, prin acest ordin, și monitorizarea permanentă a gradului de ocupare a locurilor în spitalele de linia 1 și 2 destinate pacienților/suspecților cu COVID-19 și analiza, pe baza evoluției situației operative, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a soluțiilor pentru gestionarea situației geberate de iminenta aglomerare a spitalelor.

Ordinul Comandantului Actiunii Nr. 77755_21.06.2020 Privind Masuri Monitorizare, Gestionare, Raportare Situ… by Gandul.info on Scribd

Ordinul vine în contextul în care reprezenanții mai multor unități medicale, printre care și Institutul de Pneumologie „Marius Nasta”, au anunțat, în weekend, că s-au ocupat toate locurile avizate pentru pacienții confirmați cu COVID-19, situație care s-a menținut și luni, conform delarațiilor managerului Beatrice Mahler, într-o intervenție la Gândul Live: „E o situație cu care „Marius Nasta”, din momentul în care și-a deschis secția COVID nu s-a mai confruntat”.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 11 decese și 246 de cazuri noi de coronavirus, în România, potrivit informării Grupului de Comunicare Strategică. Până acum sunt confirmate 24.291 de cazuri, din care 17.031 vindecate, și 1.523 de decese. Potrivit autorităților, până luni fost confirmate 24.291 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.031 au fost declarate vindecate și externate.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția