COVID-19. Secția ATI a Spitalului din Otopeni, finalizată! Infecțiile de coronavirus, tratate aici. VIDEO

Redactor:
Gandul
COVID-19. Secția ATI a Spitalului din Otopeni, finalizată! Infecțiile de coronavirus, tratate aici. VIDEO
PANDEMIE. Pacientă cu distonie: Boala mi s-a agravat. Trebuia să facem tratamentul în continuare / Sursă FOTO:

Secția ATI a Spitalului din Otopeni este complet amenajată și poate primi pacienți infectați cu virusul Covid-19. Comandantul Spitalului Militar Central „Dr. Carol Davila”, Florentina Ioniţă Radu, a anunţat că secția de Terapie Intensivă are 24 de paturi.

„S-a terminat amenajarea spaţiului şi am putut face şi dotarea. Cele 24 de paturi speciale sunt la Terapie intensivă. De asemenea, sunt şi ventilatoarele aduse, sunt şi injectomatele”, a precizat Florentina Ioniţă Radu.

Comandantul SMC „Carol Davila” a dezvăluit că „s-a reuşit tragerea gazelor medicinale în aceste rezerve care nu aveau destinaţie pentru așa ceva. A fost un efort deosebit din partea Institutului Ana Aslan și în special a doamnei manager, pe care o felicit pentru ceea ce a reuşit să facă. De asemenea, a fost un efort şi din partea Spitalului Militar Central că s-a reuşit achiziţionarea acestor paturi, device-uri specifice pentru Terapie intensivă, care permit ca pentru pacienţii care vor fi internaţi aici să se asigure un act medical de înaltă calitate”.

Florentina Ioniţă Radu a amintit că la Spitalul ROL2, unde în fiecare salon există un aparat special pentru sterilizarea şi purificarea aerului, vor fi trataţi şi bolnavi grav de Covid-19.

„Spitalul Militar ROL2 funcţionează ca un spital mic care are trei secţii, dar ca logistică, ca infrastructură, este structurat pe logistica Spitalului Militar Central. Vor exista două staţii centrale de monitorizare. Aşteptăm să montăm şi camerele de supraveghere pentru ca asistentele şi medicii să poată supraveghea şi pe această cale pacienţii şi să intre cât de puţin la ei, dar, în acelaşi timp, să fim convinşi că actul medical este de calitate, adecvat şi prompt”, a adăugat șefa de la Spitalul Militar Central „Carol Davila”.

Inchide