Deces misterios. Un român vindecat de COVID-19 a murit în spital! Explicațiile medicilor

Redactor:
Alexandra Mortu
Deces misterios. Un român vindecat de COVID-19 a murit în spital! Explicațiile medicilor
Deces misterios. Un român vindecat de COVID-19 a murit în spital! Explicațiile medicilor / Sursă FOTO: adevarul.ro

Un bărbat în vârstă de 51 de ani, care se afla internat în urma contractării SARs-CoV-2, a murit în spital după ce rezultatele a două teste arătau că s-ar fi vindecat de boală.

Povestea cutremurătoare a unei familii din Slatina și drama trăită de bărbat sunt relatate de adevărul.ro care a discutat cu apropiații bărbatului care fusese bolnav de COVID-19.

Valerică Băeat a fost internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina în 11 august 2020, inițial fiind suspect de toxiinfecție alimentară, deoarece avea o erupție pe corp, manifesta frusoane și probleme digestive. Ulterior, acesta a fost transferat pe secția COVID-19 a spitalului după ce a fost confirmat cu boala.

Un român vindecat de COVID-19 a murit în spital!

Pe toată perioada internării, bărbatul a comuicat cu familia și apropiații doar telefonic, iar la un moment dat și-a sunat soția anunțând-o că se află internat la Terapie Intensivă unde nu mâncase, nu băuse apă și nimeni din personalul medical nu trecuse pe la el, mai ales că un test de coronavirus avea rezultate negative.

„Joi-seara, când s-a primit primul test, a fost negativ. Vineri m-a sunat pe mine dimineaţă, şi-mi zicea, aşa, ca şi când ar fi plâns, ca şi cum era disperat, că nu a mai trecut nimeni pe la el şi el are nevoie de oxigen. Au început să mă sune toate cunoştinţele că le-a sunat să-mi spună «spune-i tu lu’ Luminiţa că m-au lăsat să mor, că…» A sunat vecinii la ţară, a sunat un coleg… Nu ştiu ce s-a întâmplat atunci, cred că a făcut şi un atac de panică, ori s-a speriat. Mi-a spus că nu a mai trecut nimeni pe la el de seara”, a declara soția bărbatului în urmă cu două săptămâni.

Asistentă: „Ei, lasă, că nu mori, n-ai cum să mori aici!”

„Am sunat eu la ei la COVID, mi-au spus că nu e la ele, e pe Terapie. Am plecat din piaţă, m-am dus la spital, la liftieră. Liftiera a sunat şi ea «Vedeţi că este o femeie aici, care spune că soţul ei sună că l-aţi lăsat…». Se făcuse cam 10,00 şi ceva dimineaţă. Doamna respectivă chiar mi-a zis «hai, că-şi băură cafeaua, că nu intrară la 8,00, că nu intrară la 9,00, dar se face…» Într-un final mi-a răspuns el, se auzea şi asistenta. «Păi, ce, mă lăsaţi să mor aici?», «Ei, lasă, că nu mori, n-ai cum să mori aici!»”, a mai povestit aceasta.

În acea perioadă, după două teste negative de covid, bărbatul a fost transferat la o secție-suport, însă după doar câteva ore a fost internat din nou la Terapie Intesivă deoarece starea de sănătate i se înrăutățise. Bărbatul a fost transferat la spitalul din Caracal pe 29 august. După încercări disperate ale soției, care încerca să afle care este starea lui de sănătate de la autorități, aceasta a descoperit că un al treilea test covid arată că bărbatul are din nou boala.

După câteva zile de chin, starea lui Valerică Băeat începuse să se îmbunătățească, însă avea probleme grave de respirație iar soția lui încerca să facă rost de un concentrator de oxigen pentru ca acesta să își continue recuperarea acasă sau într-un centru special.

Abia pe 10 septembrie, după alte două teste cu rezultate negative, bărbatul a fost transferat din nou la SJU Slatina, la ATI. Nu putea fi externat din cauza stării de sănătate pe care o avea. Ulterior, acesta urma să fie transferat pe secția de Boli Interne, însă pe 13 septembrie a fost declarat decesul bărbatului.

Cauza morții: şoc septic. Explicațiile medicilor

„Cauza morţii este un şoc septic, o bronhopneumonie bilaterală, post-infecţie cu COVID. El are un istoric care a debutat aici cu două teste negative, după aceea a fost mutat la Scorniceşti, starea generală s-a degradat şi a fost reinternat la noi, s-a şi confirmat la al treilea test patologia COVID, necesita măsuri de Terapie Intensivă. Terapia noastră Intensivă era atunci plină, motiv pentru care a fost transferat la Caracal. Acolo s-a negativat, dar starea generală s-a degradat, motiv pentru care a fost retrimis către noi. Când s-au eliberat locurile la Terapie şi s-a negativat, l-am primit. Din păcate evoluţia a fost nefavorabilă. El era negativ COVID, dar cauza decesului este o bronhopneumonie şi şocul septic, care s-au confirmat astăzi la examenul necroptic”, a declarat directorul medical al Spitalului, doctorul Radu Ene.

„Nu te ucide virusul, te ucide infecţia supraadăugată”

„E o bronhopneumonie care a dus la şoc septic, din păcate. Imunosupresia dată de COVID… De fapt lumea nu înţelege că nu te ucide virusul, te ucide infecţia supraadăugată, şi din păcate dânsul a făcut o pneumonie supraadăugată. Că virusul în sine doar produce imunosupresie. Eu înţeleg familia, un om de 51 ani…”, a mai explicat acesta.

Ce a păţit în ultimele zile din viaţă fratele lui Florin Salam! S-a stins în...
FOTO. Imagini incendiare cu Mirela Vaida de acum 15 ani! Atunci nu era vedetă şi...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Calendar Ortodox 26 septembrie 2020. Trebuie să spui „La mulți ani”. Cruce neagră azi
FOTO. Daniela Crudu, într-o lenjerie intimă sumară! Fanii au lăudat trupul care se vedea complet
De ce nu votează Raed Arafat la alegerile locale 2020. Puțini ar fi bănuit că...
Baronii PSD care îşi joacă ultima carte la alegerile locale de duminică
Se întâmplă în România. Zilieri angajați să culeagă cânepa de pe o plantație de șase...
Ce a păţit în ultimele zile din viaţă fratele lui Florin Salam! S-a stins în...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Descoperire de PROPORȚII! Au reconstruit fața unei MUMII și au răsturnat tot ce știam despre...
Apel disperat din Italia! Moaștele papei Ioan Paul al II-lea au fost furate. Polițiștii sunt...
Horoscop Neti Sandu 26 septembrie! Vin bani cu nemiluita
Arafat a făcut ANUNȚUL ȘOC! Ce se va întâmpla iarna asta în România
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide