Dezvăluirile singurului om de știință străin primit în laboratorul din Wuhan. A spus totul despre virusul SARS-CoV-2

Dezvăluirile singurului om de știință străin primit în laboratorul din Wuhan. A spus totul despre virusul SARS-CoV-2
Dezvăluirile singurului om de știință străin primit în laboratorul din Wuhan. A spus totul despre virusul SARS-CoV-2 / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 28/06/2021, 14:25

Dezvăluirile singurului om de știință străin primit în laboratorul din Wuhan aduc lumină în cazul apariției virusului SARS-CoV-2. Danielle Anderson este printre cei mai apreciați virusologi și a făcut parte dintr-o echipă care a lucrat în cadrul controversatului laborator din Wuhan. Ea descrie acest loc într-un mod total diferit față de speculațiile apărute până în prezent în presa internațională.

În primul rând, Danielle Anderson este convinsă că niciun virus nu a fost creat intenționat în laboratorul din Wuhan pentru a infecta populația planetei. De fapt, ea se afla chiar în Wuhan în momentul în care, cred experții, virusul SARS-CoV-2 a început să se răspândească.

Danielle Anderson, experimente în „BSL-4”

Cu toate acestea, virusologul din Australia încă se întreabă ce i-a putut scăpa din vedere și mai ales ce s-ar fi putut întâmpla acolo, la Wuhan, astfel încât să fie generată o pandemie. Danielle Anderson este expert în virusuri transmise de lilieci. Ea a lucrat în laboratorul BSL-4 al Institutului de Virusologie din Wuhan.

În opinia Daniellei, au fost spuse adevăruri doar pe jumătate, iar informațiile distorsionate au ascuns activitățile reale ale laboratorului din Wuham. „Nu este plictisitor, dar a fost un laborator obișnuit, care a funcționat în același mod ca orice alt laborator cu conținut ridicat de cercetări. Ceea ce spun oamenii nu este chiar așa în realitate”, a declarat Danielle Anderson, citată de Bloomberg.

Printre altele, ea a dezvăluit că în laboratorul din Wuhan sunt folosiți dezinfectanți speciali. La mijloc ar sta o metodă personalizată de fabricare, acesta fiind un sistem pe care Danielle l-a introdus acum în propriul ei laborator. În plus, pe parcursul cercetărilor efectuate, virusologul australian a ținut legătura cu ajutorul unei căști cu ceilalți colegi aflați la centrul de comandă al laboratorului. Astfel, a fost eliminat orice risc de infectare, în același timp păstrându-se vigilența și o comunicare constantă.

Poate scăpa din laborator un agent patogen? Ce răspunde virusologul

Totuși, Danielle Anderson spune că nu este imposibil ca virusul SARS-CoV-2 să se fi scurs din laboratorul din Wuhan. Înțelege că așa ceva se poate întâmpla, dar cere dovezi solide, nu vorbe fără acoperire. Numai în felul acesta „ar putea înțelege cum s-a putut întâmpla așa ceva. Nu sunt suficient de naivă pentru a spune că susțin absolut acest lucru (n.r. – că nu s-a scurs din laborator virusul)”.

Însă, Anderson crede cu tărie că, cel mai probabil, SARS-CoV-2 provine dintr-o sursă naturală. Cu alte cuvinte, songurul virusolog străin primit în laboratorul din Wuhan se declară convins că niciun virus nu a fost creat intenționat pentru a infecta oamenii și apoi a fost eliberat în mod deliberat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase